Vandaag

The Stone Roses naar Amsterdam

De comeback van The Stone Roses was eind vorig jaar al aangekondigd, maar gisteren maakte de Britse band via Twitter details van hun tournee bekend, waaronder hun show op 12 juni in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat optreden is nog voor de officiële reünieconcerten in Manchester eind juni.

In 1989 braken The Stone Roses door. Hun grootste hit scoorden ze met de single Fools Gold. De aankondiging stelt muziekliefhebbers voor een lastige keuze: op dezelfde dag treedt in Paradiso in Amsterdam voor het eerst in tien jaar de Amerikaanse band The Afghan Whigs op. The Stone Roses zijn ook te zien op Europese festivals. De kaartverkoop voor het concert begint morgen.

Mary heilmann krijgt Baca kunstprijs

De Amerikaanse beeldende kunstenares Mary Heilmann mag dit jaar de BACA Award in ontvangst nemen. De BACA is de tweejaarlijkse internationale kunstonderscheiding van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Heilmann (1940) heeft sinds de jaren zeventig naam gemaakt met abstracte schilderijen, keramisch werk en meubels. Ze ontvangt de prijs 'op grond van haar oeuvre en haar invloed op een jongere generatie kunstenaars'. Eerder ging de BACA, die dit jaar voor de zevende keer wordt uitgereikt, onder meer naar Francis Alÿs (2010), John Baldessari (2008) en Bethan Huws (2006). De prijs omvat een publicatie, tentoonstelling en een geldbedrag van 50.000 euro.

Bollywood opent eigen 'Walk of Fame'

Net als in Hollywood heeft de filmsector in India sinds woensdag een eigen 'Walk of Fame'.

In Bombay liggen tegels met handafdrukken en handtekeningen van bekende Bollywood-filmsterren, de Indiase tegenhanger van Hollywood. Volgens initiatiefnemer Nikhil Gandhi (topman bij de Indiase televisiezender UTV Stars) is het idee achter de Bollywoodvariant van de 'Walk of Fame' een poging 'om fans dichter bij de supersterren te brengen'.

undefined

Meer over