VANDAAG

BUITENHOF Vandaag te gast, Harer Majesteits Ambassadeur bij de Raad van Europa, Hans Gualthérie van Weezel. Met hem een gesprek over de rol van Europa bij de Russische verkiezingen....

DE TEMPEL VAN BABYLON Nederlanders in oude stadswijken klagen dat hun buurt verpest is door de komst van buitenlanders. Allochtonen zouden met hun grote gezinnen beschikbare woningen inpikken, terwijl Nederlanders soms jaren met een urgentiebewijs op woonruimte moeten wachten. Tram-, bus- en metrolijnen waar veel zwarte passagiers gebruik van maken, worden door veel autochtonen zoveel mogelijk gemeden. De vraag vanavond is of dit vooroordeel, respectievelijk deze angst, terecht zijn. Nederland 3, 19.01 uur.

LOPENDE ZAKEN Het is topdrukte op de huizenmarkt. De snel stijgende huren en aanhoudend lage rente doen veel mensen beslissen tot de aanschaf van een eigen woning. Dat levert hectische taferelen op. Met name in de grote steden zijn de koopwoningen voor tweeverdieners en gezinnen niet aan te slepen. Het zijn gouden tijden voor makelaars en andere bemiddelaars in onroerend goed. Een kijkje op de Haagse huizenmarkt.

Nederland 3, 20.42 uur.

THE ULTIMATE ATHLETE Een twee uur durende special waarin atleten van wereldfaam gevolgd worden tijdens hun trainingsessies. Onder meer een gesprek met tenniscoach Nick Bolletieri en atletiektrainer Tom Tellez, die wereldrecordhouder op de 100 meter Leroy Burrell onder zijn hoede heeft. Ook Carl Lewis komt aan het woord. Discovery Channel, 21.00 uur.

BRANDPUNT Aandacht voor de Russische presidentsverkiezingen. Verder een interview met G. Siemons, inspecteur van de Gezondheidsdienst, over de conclusies van zijn onderzoek naar het weigeren van Dutchbat om medische hulp te verlenen aan burgers van Srebrenica. Ook een interview met Karen Armstrong over haar boek Jeruzalem, een geschiedenis van de Heilige Stad. Nederland 1, 21.30 uur.

KRUISPUNT Een reportage over de kerkbranden in het zuiden van de VS. Afgelopen maanden werden ruim dertig kerken van de zwarte Baptistengemeente door brand verwoest. Velen zijn bang voor een opleving van de rassenhaat. Een reportage vanuit een dorpje waar al drie kerken in vlammen opgingen. Hier weigert een blanke dominee gemengde huwelijken te sluiten. Nederland 1, 23.28 uur.

EEN PRETTIG GESPREK Theo van Gogh in gesprek met Henk Spaan. Het gerucht dat het legendarische duo Spaan en Vermeegen uit elkaar gaat, is niet uit te roeien. Wellicht dat Spaan hieromtrent vanavond een tipje van de sluier oplicht. SBS 6, 23.30 uur.

Meer over