VANDAAG

TIJD VAN JE LEVEN Presentator Hans Zoet spreekt met Tom Weerheijm over zijn boek Honderduit, een eeuw vrouwen in woord en beeld....

RADIO

DE KARAVAAN bezoekt een parkeerplaats in Rotterdam, waar tientallen Russische vrachtwagenchauffeurs staan te wachten op een lading om terug te kunnen keren naar Rusland. Maar door de economische crisis in dat land is de export bijna stil komen te liggen. Sommige chauffeurs bivakkeren dan ook al meer dan vier weken op de parkeerplaats. Radio 1, 10.05 uur.

WOENSDAGBIJLAGE gesprek met Ivo de Wijs, die de teksten van de musical Heerlijk duurt het langst van Annie M.G. Schmidt herschreef. Radio 1, 14.00 uur.

MONTAIGNE Gast is J.P. Guépin, docent algemene literatuurwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat in op zijn nieuwe boek Worden, dat gaat over taal en stijl. Radio 5, 14.02 uur.

ACTUALITEITEN

MIDDAGEDITIE Tussen Noord- en Zuid-Korea is 45 jaar na de wapenstilstand nog steeds geen vredesakkoord gesloten. Morgen beginnen de beide Korea's, China en de VS aan een nieuwe onderhandelingsronde. Nederland 3, 12.07 uur.

KUNST

CINEKID NOMINATIES Uitzending van Loenatik en Het Klokhuis, beide genomineerd voor de Kleine Kinderkastprijs voor het beste tv-programma voor de jeugd. Nederland 1, 16.55 uur.

C LAND Wordt Nederland één groot pretpark? Winkelcentra en kantoorgebouwen lijken volgens de makers van C Land steeds vaker op Disneylandachtige themaparken, met leuke oosterse poortjes of tropische palmbomen. Architecten Sjoerd Soeters en Jo Coenen geven hun visie op deze trend. Nederland 3, 20.34 uur.

ZEEMAN MET BOEKEN Michaël Zeeman praat met Dirk van Weelden, Geert van Istendael en Aleid Truijens over een aantal nieuwe boeken. Dat zijn De procedure van Harry Mulisch, Allerzielen van Cees Nooteboom en De stad der blinden van José Saramago. Nederland 3, 23.07 uur.

SPORT

CHAMPIONS LEAUGUE Rechtstreeks verslag van PSV - FC Kaiserslautern. Daarna een samenvatting van Olympiakos Piraeus - Ajax. Nederland 2, 20.00 uur.

AMUSEMENT

OPERATION GOOD GUYS Eerste aflevering van BBC-comedy over een elite-eenheid van de politie in Londen. De serie is een van de eerste reality-comedies, een combinatie van reality tv en sitcom. RTL 5, 22.35 uur.

TEEVEE STUDIO Rémi van der Elzen blikt met voormalig producent van IDTV Anton Smit terug op de televisieprogramma's van de afgelopen week. Nederland 1, 23.56 uur.

DOCUMENTAIRE

YOY Het Marokkaanse meisje Fikria (20) en de Columbiaanse Luz (20) hebben beide een verstoorde relatie met hun ouders en wonen in een opvangtehuis voor zwerfjongeren. Nederland 1, 18.36 uur.

VELDPOST EUROPA Programmamakers doen verslag van het leven in de achterstandswijken in verschillende Europese steden. Met een portret van Matty, een drugsverslaagde uit Manchester die uitlegt waarom het zo moeilijk is om van de drugs af te blijven. Yusuf uit Eindhoven legt uit waarom hij is gaan dealen. Nederland 3, 19.59 uur.

WERKEN AAN WERK Voetbalclubs zijn tegenwoordig meer een bedrijf dan een sportclub. Vitesse liet vorig jaar een nieuw stadium bouwen en hoopt door te stoten naar de Europese top. Nederland 3, 21.01 uur.

LIVING WITH THE ENEMY Mensen met tegenstrijdige opvattingen worden met elkaar geconfronteerd. Tiener Lynn Robinson is fanatiek fan van de black metal-band Cradle of Filth. Haar moeder gaat een week met de als vampiers verklede bandleden op tournee. BBC 2, 22.00 uur.

CLOSE UP Portret van de Amerikaanse komiek Bob Hope. BBC 2, 22.30 uur.

DE MOOISTE TREINREIZEN De Nigeriaanse schrijver Ben Okri reist per trein van Londen naar Arcadia in Griekenland. Nederland 1, 22.54 uur.

DIWALI - FESTIVAL OF LIGHTS Reportage over het Diwali-festival, een belangrijke hindoefeestdag die ook in Groot-Brittannië wordt gevierd. BBC 2, 0.15 uur.

Meer over