Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Gesprek met Gordon Thomas, de auteur van het boek Operatie Mossad, waarin de geschiedenis van de Israëlische geheime dienst wordt beschreven. Thomas, zelf ex-agent, beweert onder meer dat de Britse mediamagnaat Maxwell vermoord is door de Mossad, terwijl die dienst ook betrokken zou zijn bij het dodelijke ongeluk van prinses Diana en Dodi, en geprobeerd zou hebben het Witte Huis te chanteren met bandopnamen van gesprekken tussen Clinton en Lewinsky. Nederland 2, 17.29 uur.

BAREND & WITTEMAN Op de avond van het boekenbal praat Paul Witteman met Remco Campert, Jan Mulder en Connie Palmen. De laatste schreef het boekenweek-essay, de eerste twee schreven het boekenweekgeschenk. Nederland 3, 19.23 uur.

NETWERK Reportage over de vijftien Turkse vrouwen die in Amsterdam al ruim een maand in hongerstaking zijn. De arts Co van Melle ziet toe op de gezondheidstoestand van de vrouwen. Ook aandacht voor de Bijlmer-enquête. Nederland 1, 20.30 uur.

OPSPORING VERZOCHT Aandacht voor de gevaren van de chatbox: via Internet worden anoniem ongewenste contacten gelegd met kinderen. Nederland 1, 21.06 uur.

SPORT

STUDIO NOS Beelden van de voetbalwedstrijd Parma-Inter Milan en de handbalontmoeting tussen E & O en Aalsmeer. Ook een reportage over de Nederlandse Kampioenschappen karate. Nederland 2, 23.00 uur.

DOCUMENTAIRE

ANTENNE In Verloren onschuld wordt de vijftienjarige Marius gevolgd, een van de dertig kinderen die in het Roemeense Arad in de gevangenis zit. Hij is veroordeeld wegens diefstal en deelt zijn cel met acht andere jongens. Nederland 2, 21.40 uur.

Meer over