VANDAAG

ONTBIJT TV Dit weekeinde moeten Europese staatshoofden en regeringsleiders een besluit nemen over de uitbreiding van de Europese Unie. In de studio een gesprek met CDA-europarlementariër A....

MIDDAGEDITIE Wie is het beste kamerlid van 1997? Middageditie hield een enquête onder Tweede-Kamerleden. Ook: Joop van den Ende blikt als gast van de week terug op het nieuws van de afgelopen dagen. Nederland 3, 12.00 uur.

2 VANDAAG Een portret van terrorist Illich Ramirez Sanchez, beter bekend als Carlos de Jakhals. In de jaren zeventig en tachtig vonden meer dan tachtig mensen door zijn toedoen de dood. Het doek lijkt voor Carlos te vallen: vandaag moet hij voor de rechter verschijnen. Nederland 2, 17.29.

BUREN De eerste aflevering van een nieuwe serie waarin Frans Bromet burenruzies in beeld brengt. Vandaag: drie Enschedese studenten veroorzaken de nodige geluidsoverlast. Daar wordt de onderbuurman agressief van. Nederland 3, 20.25 uur.

NETWERK volgde Paul Rosenmöller in de week dat hij zijn initiatiefwet over deeltijdarbeid door de Eerste Kamer moest loodsen. Hoe pakte hij dat aan? Verder een reportage over het toenemend verzet tegen de heroïn-look in de modefotografie: broodmagere, superjonge modellen die een apathische uitstraling hebben. Nederland 1, 20.25 uur.

SPORTJOURNAAL Met beelden van het NK-Masters tennistoernooi in Warmond. Later in de avond ook de NK-winterkampioenschappen zwemmen in Drachten. En samenvattingen van voetbalwedstrijden in de PTT-Telecompetitie: Roda JC speelt tegen MVV en Sparta ontvangt Willem II. Nederland 2, 18.43 uur en Nederland 3, 22.16 uur.

DEBAT OP 5 Gaat 1997 de boeken in als het jaar van de onverschilligheid? De journalisten Bergwerf, De Vos en Van Hooydonk buigen zich met socioloog Wouters over die vraag. Aanleiding voor het debat zijn actuele gebeurtenissen zoals de moord op Meindert Tjoelker, met kunstgebitten van hun patiënten hockeyende verplegers en de ontdekking van omvangrijke beursfraudes. Radio 5, 12.00 uur.

Meer over