VANDAAG

WAT EEN TAAL Eerste aflevering van een serie over de geschiedenis van de Nederlandse taal. Deel een betreft de prehistorie....

WIMBLEDON Rechtstreekse beelden van het Britse tennistoernooi. De samenvattingen van de wedstrijden volgen 's avonds. Nederland 2, 15.00 uur, 18.43 uur, 19.00 uur en 23.45 uur.

2VANDAAG Satellieten kunnen voor de helft van de prijs worden gemaakt. Een groep deskundigen heeft een onderzoek gedaan naar de productie van satellieten die moeten voldoen aan de toenemende vraag. Daarna: de ANWB heeft een plan om campings op gevaarlijke terreinen te verbieden. Er moeten Europese veiligheidsregels voor campings komen. Nederland 2, 17.58 uur.

FAST FORWARD De nieuwe lichting brugklassers ('brugpiepers') kan gedurende een klein half uur leren van de ervaringen die ex-brugklassers het afgelopen schooljaar hebben opgedaan. Nederland 1, 18.56 uur.

HIER EN NU ZOMERTIJD Prof. dr. Annemieke Roobeek, hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en erkend super-woman, praat met Dig Istha en Sjors Fröhlich over onder meer het nut en de noodzaak van de uitbreiding van vliegveld Schiphol en over de status van Nijenrode. Radio 1, 19.04 uur.

LOLA DA MUSICA De moderne discjockey is al lang geen pratende plaatjesdraaier meer, maar heeft de status van een heuse popster. Tijdens het festival The New Frontier op 21 juni in Almere vertoonden vijftig dj's in zeven tenten hun kunsten. Nederland 3, 19.57 uur.

BEACHVOETVOLLEY Twee teams van twee spelers elk spelen in het mulle zand een spel dat lijkt op een kruising van voetbal en volleybal. De locatie is Aruba, wat de aldaar geboren Magali Gorré, vrouw van Ajax-voetballer Dean Gorré, de gelegenheid biedt de meegereisde spelersvrouwen rond te leiden. Veronica 21.25 uur.

THE LAST GOVERNOR De laatste gouverneur van Hongkong, Chris Patten, kon bij de overdracht zijn tranen nauwelijks in bedwang houden. Een reportage over zijn leiderschap. BBC, 23.10 uur.

Meer over