Vandaag

RADIO..

RADIO 1 JOURNAAL Presentator Menno Reemeijer en politiek redacteur Bert van Slooten spreken met staatssecretaris van Economische Zaken Gerrit Ybema (D66) over 'de nieuwe economie' en de rol van D66 binnen Paars II. Radio 1, 13.30 uur.

UITGELICHT Vandaag gaat in Amsterdam de nieuwe, Nederlandse versie van de musical Oliver in première. De redactie van Uitgelicht is een uur te gast in Carré en spreekt met acteurs en andere betrokkenen. Radio 2, 19.04 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Te gast is Frits Bolkestein, voormalig leider van de VVD, opvolger van Hans van den Broek als eurocommissaris. Wat is zijn invloed op de Nederlandse politiek geweest? Waar is hij trots op en waar heeft hij spijt van? Jan Marijnissen (SP) geeft een oordeel over de politicus Bolkestein. Nederland 3, 12.05 uur.

CULTUUR

DE PLANTAGE Te gast de Amerikaanse ambassadeur in Nederland Cynthia Schneider. En een gesprek met Adriaan van Dis, over zijn nieuwe roman Dubbelliefde. Gastrecensent is Veronica-voorzitter Joop van der Reijden. Nederland 3, 17.00 uur.

LEVEN EN WERKEN komt te vervallen. Alexander Tisma, de gast, was verhinderd bij de opnames te zijn. Hiervoor in de plaats komt de documentaire J.D. Salinger doesn't want to walk. Nederland 3, 22.50 uur.

KATHOLIEKEN IN DE 20STE EEUW Van doop tot dood. In het begin van de eeuw werd het dagelijks leven van katholieken sterk gekleurd door de kerk. In de laatste decennia veranderde dat. Nederland 1, 23.40 uur.

Meer over