Vandaag

RADIO..

DE OCHTENDEN Hoe veilig is de straling van mobiele telefoons en hun zendmasten? Wordt de mobiele telefonie de asbest van de 21ste eeuw? Radio 1, 11.00 uur

OP WEG NAAR STADSKANAAL Drie Nederlandse bands worden een jaar lang gevolgd in een poging de Nederlandse muziekcultuur en -industrie in beeld te brengen. Met Junkie XL, Dreadlock Pussy en Zea. Radio 3, 22.02 uur.

ACTUALITEITEN

NETWERK President Poetin sprak alarmerende taal over de Russische economie. Een blik in de verkruimeling van de landbouw, van een fabriek, en van een kraamkliniek waar zelfs de geboortes uitblijven. Nederland 1, 20.29 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Arsenal-Valencia, kwartfinale Champions League, compleet met voor- tussen en nabeschouwing. Nederland 2, 20.25 uur.

PRAATPROGRAMMA

BAREND & VAN DORP Bezoekster is Vera Mann, de Vlaamse musicalster die de rol vertolkt van Diana in de gelijknamige one-woman-show. RTL 4, 22.45 uur.

DE JONG IN UITVOERING Wilfried de Jong onvangt wielrenner Michael Boogerd, winnaar van onder meer de laatste Catalaanse week en idem Waalse Pijl.

Verder hoogleraar en architecte Francine Houben over mooi en lelijk.

Nederland 3, 23.10 uur.

TUSSEN HEMEL EN AARDE Gast van de dag is priester-dichter Huub Oosterhuis. Voor dit programma wilde hij terug naar de St. Servaas-kerk in Maastricht, waar hij tot priester werd gewijd. Dat werd door die kerk echter geweigerd, omdat de kerkbezoekers daaraan aanstoot zouden nemen. Oosterhuis: 'Het Vaticaan is een secte.' Nederland 1, 23.30 uur.

Meer over