Vandaag

RADIO..

BUITENLANDSE ZAKEN Europarlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) geeft zijn visie op Turkije, dat zich voorbereidt op spoedige toetreding tot de Europese Unie. Verder een debat over de stelling: hoe Russisch zijn onafhankelijke media? Radio 1, 10.04 uur.

FAROS CULTUUR Een gesprek over problemen bij de cursussen Nederlands voor nieuwkomers. De resultaten van inburgeringsprogramma's zijn teleurstellend. Hoe komt dat en hoe kan het beter? 747 AM, 15.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Onder meer een reportage over de radicale Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA. De organisatie hoopt dat het MKZ-virus naar de Verenigde Staten overwaait, zodat het consumenten wakker schudt voor de problemen in de veeteelt. Nederland 2, 17.59 uur.

NETWERK Een portret van de Nederlandse arts Jan Vorisek, die voor de hulporganisatie Memisa werkt in de voormalige Sovjet-republiek Georgië. Nederland 1, 20.31 uur.

SPORT

NEDERLAND-CYPRUS Voorbeschouwing, gevolgd door een rechtstreeks verslag van de kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal dat in 2002 in Korea en Japan wordt gehouden. RTL 5, 20.00 uur.

PRAATPROGRAMMA

BAREND & VAN DORP Gasten zijn violist en dirigent Jaap van Zweden en persfotograaf Cor Mulder. Verder aandacht voor de voetbalwedstrijd Nederland-Cyprus. RTL 4, 22.45 uur.

SIMEK ADVERTEERT Martin Simek praat met mensen die hun ambities, talenten, visies of levensverhalen willen etaleren. De ontmoetingen met de gasten zijn spontaan, Simek is niet door de redactie voorbereid. Nederland 3, 23.10 uur.

Meer over