VANDAAG

DINGEN DIE GEBEUREN Amsterdamse politici pleiten voor een messenverbod. Is dat zinvol? Voorts: Vergeten dorpen, een serie over plaatsen die eens een begrip waren maar inmiddels in de vergetelheid zijn geraakt....

KLEUR BEKENNEN Martin Simek praat met Maarten 't Hart over tuinieren, zijn ouders, het geloof en muziek. Radio 5, 16.02 uur.

2 VANDAAG 'neemt de temperatuur op van de oranjekoorts'. Ook: Schiphol wil een extra heffing van vijftig gulden op elk vliegticket. Met dat geld wil de luchthaven een nieuw vliegveld financieren dat in de Noordzee moet worden gebouwd. Nederland 2, 17.58 uur.

STUDIO SPORT Een voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Brazilië en Nederland. Aansluitend volgt het WK Journaal. Nederland 2, 19.00 uur.

WK VOETBAL Rechtstreeks verslag van de halve finalewedstrijd Brazilië - Nederland in Marseille. Nederland 2, 21.00 uur.

DE AVONDEN Met onder meer een bloemlezing uit de verhalen die Adriaan Morriën eerder voorlas in het radioprogramma Music Hall. Radio 5, 22.00 uur.

DE CIRKEL ROND MET MICHAEL PALIN Tijdens zijn reis langs landen rond de Stille Oceaan bezoekt Palin Japan en Korea. Nederland 1, 22.01 uur.

BIJ VIOLET De tweelingbroers Wim en Hans Anker combineren hun werk als advocaat met het zingen van levensliederen. Zij zijn, samen met culinair journalist Johannes van Dam, te gast in het nieuwe praatprogramma van Violet Falkenburg. Nederland 1, 22.55 uur.

Meer over