VANDAAG

RADIO1 JOURNAAL Eerste aflevering van een serie dagelijkse serie gesprekken tussen politici van verschillende generaties. Vandaag spreekt PvdA-kamerlid Marjet van Zuijlen met Wim en An Thomassen, beiden mede-oprichter van die partij....

TIJD VOOR TWEE Frits Spits ontvangt mode-ontwerpster Sophie van Kleef die door Johnny Lion werd bezongen in zijn vermaarde liedje: 'Zij dronk ranja met een rietje...'. Ook te gast is Mariska Majoor, oprichtster van het Prostitutie Informatie Centrum en sinds kort uitgever van De Werkkrant. Een uitgave speciaal voor de mannen en vrouwen in 'het vak'. Radio 2, 12.04 uur.

DE VLIEG Oostenrijkse natuurfilm over de huisvlieg. Een dier dat oorspronkelijk uit Oost-Afrika komt en door zijn eigenaardige eetgedrag ziektes kan verspreiden. De vlieg breekt voedsel af, door eerst over te geven en daarna het geheel weer op te slurpen. Nederland 2, 19.57 uur.

AVRO RADIOCAFE Discussie over de strengere normen in de krijgsmacht over uiterlijkheden als lang haar en oorbellen. VVD-kamerlid M. van den Doel, twee hoge officieren buiten dienst en B. Snoep, voorzitter van de militaire vakbond AFMP, geven hun mening over het onderwerp. Radio 1, 20.00 uur.

AVRO TELEVIZIER Reportage over de nasleep van de aanslag op een groep kinderen en hun lerares in het Schotse plaatsje Dunblane. Na vijf maanden blijkt de dood van de zestien scholieren en hun begeleider nog altijd een grote rol te spelen in het dorp. Nederland 1, 21.43 uur.

DE AVONDEN De schrijver Jose Rentes de Carvalho schrijft een onbestelbare brief aan sergeant Getulia, het hoofdpersonage uit de gelijknamige roman. Daarna een herhaling van een literair variëté met de schrijvers Thomas Rosenboom, Hans Dorrestijn en Helga Ruebsamen. Ten slotte reist Marten Minkema naar onbestaande eilanden, die ooit per abuis op landkaarten hebben gestaan. Radio 5, 22.00 uur.

Meer over