VANDAAG

KOMT DAT ZIEN. . . DE TIJDMASJIEN In vier programma's voor de verschillende groepen van de basisschool wordt aandacht besteed aan de Kinderboekenweek....

MIDDAGEDITIE Een interview met minister Van Mierlo over de toekomst van Europa. Daarna een reportage over agressie en geweld in het openbaar vervoer. Nederland, 12.07 uur.

GESCHIEDENIS VAN DE KINDERPOSTZEGEL Documentaire. Na Zwitserland was Nederland het tweede land ter wereld dat speciale kinderpostzegels uitbracht. Een complete verzameling van alle Nederlandse kinderpostzegels begint in 1924. Radio 5, 15.02 uur.

2 VANDAAG Zaterdag is het vijf jaar geleden dat een Israëlisch vrachtvliegtuig neerstortte op een flat in de Amsterdamse Bijlmer. Ook een reportage over de informele NAVO-top in Maastricht. Nederland 2, 17.29 uur.

HIER EN NU NIEUWSPOORT Oud-bestuursvoorzitter van Philips dr. W. Dekker, die eerder een plan opstelde om de organisatie van de gezondheidszorg te verbeteren, schrijft tegenwoordig sprookjes. Radio 1, 19.04 uur.

NETWERK Bewoners van het Hugo Verriesthof in Den Bosch slaagden er vorige maand in een Somalisch gezin uit de wijk te houden. Een reportage over de daaropvolgende acties en gebeurtenissen. Daarna een item over Amerikaanse aidsdeskundigen die zichzelf met het hiv-virus willen injecteren. Nederland 1, 20.25 uur.

BAREND & VAN DORP Gesprekken met voetballer Danny Blind en bokser Lucia Rijker. Voorts: free fight voor vrouwen en de laatste dag van de familie Gümüs in Nederland. RTL 4, 21.30 uur.

NEDERLAND MOTORLAND Eerste van vijf nieuwe afleveringen over de motorfiets, waarin onder meer Marco Bakker, Jan Akkerman en Bennie Jolink zich laten kennen als motorfanaten. RTL 5, 22.45 uur.

SESJUN JAZZ Het 25ste seizoen van TROS-Sesjun begint met een optreden van de (Duitse) NDR-Bigband onder leiding van Lex Jasper. Gebracht wordt 'een gevarieerd modern visitekaartje met solistische bijdragen van de orkestleden'. Tot hen behoren altsaxofonist Fiete Felsch en trompettist Lennart Axel. Radio 2, 23.04 uur.

LAAT DE LEEUW Vanaf vanavond presenteert Paul de Leeuw weer twee keer per week (op dinsdag en donderdag) zijn programma vanuit de Watertorenstudio in Amsterdam. In februari komt Laat De Leeuw drie keer per week op tv: ook op zaterdag. Nederland 3, 23.27 uur.

Meer over