Vandaag

ACTUALITEITEN..

NETWERK Aandacht voor de Rotterdamse amateurvoetbalclub Neptunus, die erin geslaagd is de agressie op het veld terug te dringen. Verder: de herinneringen van actrice Silvia Grohs-Martin aan de Hollandsche Schouwburg, die ineens veranderde van een verzamelplaats voor joods talent in een doorgangsstation voor concentratiekampen. Nederland 1, 20.30 uur.

MUZIEK

BONANZA De documentaire Het bos ruikt naar shampoo biedt een perspectief op het verschil tussen de echte en de virtuele werkelijkheid. Nederland 3, 23.07 uur..

SPORT

NOS-SPORTJOURNAAL Aandacht voor het Nederlands voetbalelftal dat zich voorbereidt op het WK-kwalificatieduel tegen Cyprus (ook op Nederland 2, 19.05 uur) en voor de finale van basketbalplay-offs tussen Vanilla Weert en Amsterdam Richo Astronauts. Nederland 3, 22.10 uur.

PRAATPROGRAMMA

TV SHOW Rudi Carrell (66) vertelt op zijn landgoed in Bremen aan Ivo Niehe onder meer over de Oeuvre-prijs (Rose d'Honneur) die hij eind deze maand in Montreux krijgt en over zijn 36 jaar jongere vrouw. Nederland 2, 21.50 uur.

DOCUMENTAIRE

NOORDERLICHT Er is steeds meer bewijs voor de gedachte dat zien alles te maken heeft met aandacht. Een aantal vooraanstaande Nederlandse onderzoekers op het gebied van visuele perceptie legt uit hoe de waarneming in elkaar steekt. Nederland 3, 20.30 uur.

Meer over