Vanaf zaterdag trajectcontrole op snelwegen Randstad

Op de 80-kilometer snelwegen rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht treedt vanaf zaterdag de trajectcontrole in werking. De snelheid van alle automobilisten wordt op bepaalde trajecten gecontroleerd, zo maakte het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) vrijdag bekend....

ANP

De trajectcontrole houdt bij Amsterdam het verkeer in de gaten op de A10 West tussen knooppunt Nieuwe Meer en Coentunnel, bij Rotterdam op de A20 tussen knooppunt Kleinpolderplein en Terbregseplein en bij Utrecht het verkeer op de parallelbanen A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Lunetten. Bij Den Haag wordt het verkeer tussen het Prins Clausplein en de Utrechtsebaan, de A12, gecontroleerd. In alle steden wordt de snelheid in beide richtingen gemeten.

De maximale snelheid is rond de grote steden verlaagd naar 80 km per uur om de luchtkwaliteit in de omgeving te verbeteren. Sinds de invoering op 1 november stonden er meer files dan voorheen. De ‘nieuwe’ files zouden ontstaan doordat automobilisten op de rem gaan staan bij het naderen van de zones.

Bij trajectcontrole hangen camera's op verschillende punten langs de weg, die opnames maken van ieder passerend voertuig. Met deze beelden berekent een computer de gemiddelde snelheid. Ligt die hoger dan de maximumsnelheid, dan krijgt de weggebruiker een bekeuring thuis gestuurd.

Meer over