Van Stee begint bij AZ toch per direct als hoofdtrainer

Henk van Stee gaat per direct bij AZ aan de slag als hoofdtrainer. De Alkmaarse club bevestigt dat Van Stee nu al Gerard van der Lem opvolgt, die afgelopen weekeinde zijn ontslag indiende na de nederlaag tegen De Graafschap....

AZ besloot verder directeur voetbalzaken Hans van der Zee met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen. De werkverhouding tussen de club en de oud-trainer van Sparta was ernstig verstoord. Van der Zee zou de reden zijn dat Gerard van der Lem al in december besloot zijn contract niet te verlengen. Van der Lem zei in een voetbalblad dat 'een mol' binnen de club vertrouwelijke informatie vanuit de spelersgroep en de technische staf naar het bestuur doorspeelde. Die 'mol' zou Van der Zee zijn.

Van Stee, hoofd opleidingen bij Feyenoord, zou aanvankelijk pas in juli bij AZ in dienst treden. Nu Van der Lem voortijdig is opgestapt, had de club hem eerder nodig. Feyenoord is bereid Van Stee tegen een afkoopsom te laten vertrekken.

AZ onderzocht de mogelijkheid iemand uit de eigen technische staf het seizoen te laten afmaken. De club dacht aan Martin Haar of Luc Nijholt. 'We hebben besloten daarvan af te zien. Vanmiddag staat Van Stee voor het eerst voor de groep', aldus woordvoerder Willem Zeijlmans. Martin Haar wordt assistent van Van Stee.

Meer over