Van Grunsven en Salinero maken indruk in GP

De olympische vorm van Anky van Grunsven en haar toppaard Salinero groeit gestaag. De dressuuuramazone uit Erp won op de tweede dag van Indoor Brabant met groot vertoon van macht de Grand Prix....

Vanzelfsprekend plaatste de olympisch kampioene zich daarmee voor de wereldbekerwedstrijd, die vandaag op het programma staat van het Brabantse spring-en dressuurfesijn.

Achter Van Grunsven stonden haar pupil Edward Gal (Lingh) en de voor Nederland rijdende voormalige Duitser Sven Rothenberger (Barclay) op het podium. Pas daarna kwam de buitenlandse concurrentie aan bod. Normaal gesproken gaat de topdrie van de Brabanthallen volgende week ook naar de finale van de wereldbeker, te verrijden in Ddorf.

Van Grunsven, meervoudig winnares van de wereldbeker, eindigde sinds ze in december met Salinero na uiteenlopende blessures terugkeerde op topniveau voortdurend bij de eerste twee. In de Ddorf echter krijgt ze met meer tegenstand te maken. Meevallers zijn er ook in dat opzicht. Ulla Salzgeber, normaliter de nummer van de wereld, is nog tot mei geschorst wegens een dopingaffaire. Debbie McDonald, houdster van de wereldbeker, ontbreekt wegens een blessure van haar paard Brentina.

Meer over