Van Dok (EZ) geeft Consumentenbond eenmalig steum

De Consumentenbond krijgt eenmalig financiële steun van staatssecretaris Van Dok van Economische Zaken. De bond verkeert door een stagnerende ledenontwikkeling en een verhuizing in geldproblemen....

Van onze verslaggeefster

DEN HAAG

Van Dok zei donderdag tijdens een vergadering met de Tweede Kamer dat het consumentenbelang gediend is met een financieel zelfstandige, sterke Consumentenbond. Dat is voor haar het argument de organisatie te hulp te schieten.

Over de hoogte van het bedrag wordt onderhandeld. Het ministerie stelt als voorwaarde dat er een geloofwaardig plan moet komen waarin de Consumentenbond aangeeft hoe hij zich op lange termijn kan bedruipen.

De Consumentenbond kreeg tot vier jaar geleden jaarlijks een subsidie van vijf miljoen gulden. Die subsidie is door het vorige kabinet in drie stappen ingetrokken. De bond dacht dat verlies te kunnen compenseren met ledengroei en het uitvoeren van opdrachten. Afgelopen jaar ontving de bond voor 1,5 miljoen gulden opdrachten van de overheid voor onderzoek en bewustwordingsprojecten.

Directeur Westendorp van de Consumentenbond vindt dat zijn organisatie recht heeft op blijvende financiële ondersteuning van de overheid.

Meer over