Van Dijk triomfeert in zwemmarathon

Lange-afstandzwemster Edith van Dijk heeft zaterdag de marathon van het Zwitserse Lausanne naar het Franse Evian gewonnen. De 22-jarige Haastrechtse zwom de 12,4 kilometer lange oversteek van het Meer van Genève in 2 uur en 50 minuten....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Bij de mannen zegevierde de Fransman Hamelin in 2.39.16, gevolgd door de Tsjech Bordas en de Zwitser Narra.

Marathonzwemmer Christof Wandratsch heeft vrijdag bij de open Duitse lange-afstandkampioenschappen een goede vorm aan de dag gelegd. De Duitser won de 25 km in de Wöhrsee in 5 uur, 6 minuten en 44,69 seconden. Hij was 20 minuten sneller dan vorig jaar. De Europees kampioen van 1991 kwalificeerde zich met die zege voor het EK.

Wandratsch is in Wenen een belangrijke rivaal van de Nederlandse favoriet Hans van Goor, die onlangs in Sluis zijn kandidatuur stelde. De Noordhollander is voornemens eind augustus Het Kanaal over te zwemmen, maar eerst wil hij bij het EK revanche voor zijn tegenvallende prestatie (tiende) bij de mondiale titelstrijd, vorig jaar in Italië.

Bij de vrouwen zegevierde de Hongaarse Rita Kovacs. De Europees kampioene legde de 25 kilometer af in 5.21.38. De 22-jarige Duitse Peggy Büchse deed er bijna vier minuten langer over.

Meer over