Van deze Marokkaanse millennials word je op slag vrolijk

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossinne Modderman en Arno Kantelberg
null Beeld Hollandse Hoogte / ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws en LINDA.tv:

Nadat de gezusters Rachida en Najima Kharbouch samen een jas van zo'n vijftig kilo hadden uitgetrokken, deden zij daarvan verslag in boek en site onder de mondaine naam The Healthy Sisters. Voldoende reden om te kijken wat onder die jas is overgebleven. Mij is weleens uitgelegd dat je bedekken van top tot teen niet wil zeggen dat de vrouw in kwestie er niet leuk uit wil zien. De meisjes Kharbouch, die furore maken als dé fitgirls-zonder-blote-buik, doen hiertoe een geslaagde poging. Zelf ben ik niet zo van gelijkluidende zussen-outfits als je ouder bent dan een jaar of 8, maar de Kharbouchjes laten graag zien dat ze bij elkaar horen. Voor het afgelopen boekenbal staken zij zich in vijftig tinten zwart. Mijn kritisch oog blijft vooral steken op hun jurken die van zo'n gemeen goedje zijn gemaakt dat niemand ouder dan diezelfde 8 jaar ze zou moeten dragen. Dit stofje, zeker ook door de glans, benadrukt iedere ronding: je kunt net zo goed niks aan hebben. Op zich is de keuze voor verschillende schakeringen zwart oké. Als je van boven tot onder in één donkere tint bent gestoken lijk je een tank en dat wil je niet. Het is hier de styling die gunstig stemt: de rode pumps, rode nagellak en de Chaneltasjes. Daarbij ze zijn waanzinnig lekker opgemaakt. Van deze Marokkaanse millennials word je op slag vrolijk. En, net als Parijs, is rode lippenstift altijd een goed idee.

null Beeld Hollandse Hoogte / Anneke Janssen
Beeld Hollandse Hoogte / Anneke Janssen
null Beeld ANP
Beeld ANP

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire:

Door lezer B. Putters werd ik gewezen op een foto in deze krant van Michael McGarry, de ceo van de Amerikaanse verfgigant PPG. McGarry heeft naar verluidt 24 miljard dollar over om het Nederlandse AkzoNobel over te nemen, maar de door mij eerder besproken Akzo-aanvoerder Antony Burgmans is niet van z'n avances gediend.

De meeste Amerikaanse zakenmannen leiden aan het syndroom van Trump: jezelf groter inschatten dan je bent en je kleding daarom enkele maten te groot kopen. McGarry's broek is weliswaar wat wijd en het jasje ook iets te lang (evenals de mouwen), maar de taillering is lang niet slecht en ik signaleer een ruitje in de stof, een verademing bij dat uniforme grijs van de boardrooms. De das is stevig gestropt, op zijn Pimfortuyns, maar met een gevoelig gleufje - keurig.

De stof van zijn pak glanst nogal in de zon, zo te zien vanwege het materiaal (het zal zijde zijn, of in ieder geval een mengeling met zijde). Ik ben geen vriend van een glans, anders dan in je schoenen, tenzij je op het podium staat met een hoed en een konijn. Het pak zal niet goedkoop zijn geweest, maar het ziet er wel goedkoop uit. Zou ik de heer McGarry ook mogen adviseren een andere parkeerplek voor de telefoon te vinden dan de linkerbroekzak?

Meer over