Update

Van der Wiel nieuwe voorzitter sc Heerenveen

Jelko van der Wiel is de nieuwe preses van sc Heerenveen. Dat is vandaag bekendgemaakt door de Friese eredivisionist. De 47-jarige Van der Wiel volgt Gaston Sporre op, die sinds juni voorzitter ad interim was, nadat Robert Veenstra had besloten zijn functie neer te leggen.

null Beeld anp
Beeld anp

Hans Vonk is naast Van der Wiel aangesteld als technisch directeur. De oud-doelman van de Friezen beëindigde op 8 december zijn taken bij zijn vorige club AZ. De geruchten gingen toen al dat hij de overstap zou maken naar Heerenveen, maar dat werd vandaag pas bevestigd.

De andere leden die zitting gaan nemen in de zogenoemde One Tier Board zijn Wim Dijk, Ben Takkenberg, Egon Diekstra, Geert Pieter Vermeulen en Jaap Schuurmans. De samenstelling van deze groep kwam tot stand op basis van de voordracht van de commissie Vaessen/Koopmans die werd overgenomen door het stichtingsbestuur van de club.

Opvallend genoeg keurde de ondernemingsraad de voordracht van deze personen af. De raad liet eind november weten het onduidelijk te vinden wat de verschillende bestuursfuncties precies inhouden. Daardoor kon de OR niet met zekerheid zeggen of de voorgedragen leden wel bekwaam zijn.

Jelko van der Wiel. Beeld Huismantransport.nl
Jelko van der Wiel.Beeld Huismantransport.nl
Meer over