Van der Moolen veert op na schikking in VS

Voor Van der Moolen bracht dinsdag goed en slecht nieuws. Om met het laatste te beginnen: het bedrijf moet bijna 58 miljoen dollar betalen in het kader van een schikking met de Amerikaanse beursautoriteiten wegens dubieuze handelspraktijken....

Het goede nieuws is dat het Nederlandse bedrijf nu een periode van grote onzekerheid kan afsluiten. De koers van Van der Moolen staat al maanden onder druk, mede vanwege de juridische perikelen in de VS. Gisteren stond het AEX-fonds op een verlies van 5 procent, tot het nieuws over de schikking kwam. Van der Moolen sloot uiteindelijk 3,3 procent hoger op 7,63 euro, waarmee het de grootste stijger van de AEX was.

Binnen de index hielden de stijgers en dalers elkaar vrijwel in evenwicht. De graadmeter verloor 0,7 punt (0,2 procent) tot 339,83 punten. Alle Europese beurzen, op die van Londen na, eindigden met kleine verliezen.

Getronics was de grootste verliezer onder de hoofdfondsen. Na vijf achtereenvolgende stijgingen, die de automatiseerder een koerswinst van ruim 20 procent opleverden, sloot het fonds dinsdag 3,4 procent lager op 2,53 euro. Dit jaar steeg Getronics tot dusver ruim 52 procent. Het bedrijf overweegt weer dividend te gaan uitkeren, getuige de agenda voor zijn aandeelhoudersvergadering.

Meer over