Update

Van de Looi volgt Maaskant op bij Groningen

Erwin van de Looi wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Hij tekent een contract voor twee jaar en zal Dick Lukkien als assistent naast zich hebben. De 41-jarige Van de Looi volgt Robert Maaskant op, die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij de eredivisionist. Dat meldt FC Groningen donderdag.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het is de eerste keer dat Van de Looi officieel als eindverantwoordelijke voor de groep staat. In 2008 begon de geboren Huissenaar als trainer van het beloftenteam bij FC Groningen. Vervolgens was hij de assistent-coach van de inmiddels vertrokken Pieter Huistra. Dit seizoen nam hij eveneens als assistent plaats op de Groningse bank naast de vertrekkende Maaskant. Als speler sloot Van de Looi zijn carrière af bij Groningen, na gespeeld te hebben voor BVV Den Bosch, Vitesse en NAC.

Van de Looi voelt zich vereerd met de benoeming: 'Ik ben bij deze club begonnen als jeugdtrainer en om dan door te groeien tot hoofdcoach is natuurlijk heel speciaal. Het wordt een zware klus en een grote uitdaging. Iedereen moet weer vol trots over FC Groningen gaan praten.'

Ook manager technische zaken Henk Veldmate laat weten blij te zijn met het duo. 'In onze ogen is het een prima twee-eenheid, die volledig op elkaar is ingespeeld en elkaar uitstekend aanvoelt en aanvult.'

Maaskant, in het verleden onder meer coach van Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal, NAC Breda en Wisla Krakow, besloot al eerder zijn verbintenis van één seizoen niet te verlengen met de Groningers. Wat de oefenmeester nu gaat doen, is nog niet bekend.

FC Groningen staat op dit moment op de 11e plaats, 3 punten verwijderd van de geambieerde play-offs.

Meer over