Van Bihar tot Bangalore, Bride of Jaws, The Leftovers

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Na zijn reportageserie uit Rusland bezoekt Jelle Brandt Corstius een ander groot land: India.Beeld .

Van Bihar tot Bangalore

NPO 2, 19.25 UUR

Herhaling van de reisserie die Jelle Brandt Corstius maakte over India. Was Brandt Corstius in voorloper Van Moskou tot Magadan nog kenner van zijn bestemming, hier laat hij zich verrassen als volstrekte buitenstaander. Etappe één brengt hem naar Varanasi, waar hij zijn aura laat lezen en Gangeswater drinkt.

Bride of Jaws

DISCOVERY, 21.00 UUR

De Shark Week van Discovery wordt doormidden gehapt door een van de grootste witte vrouwenhaaien ooit gespot. Een groepje waaghalzen opent de jacht op deze 'Joan of Shark' uit het westen van Australië. Aansluitend (om 22.00 uur) volgt een reportage over de pijlsnelle makreelhaai.

The Leftovers

CANVAS, 22.00 UUR

Dramaserie (eerder te zien bij betaalkanaal HBO) over de inwoners van het fictieve stadje Mapleton, precies een jaar nadat op onverklaarbare wijze miljoenen mensen spoorloos zijn verdwenen. De achterblijvers weten niet wat ze moeten. Zich schuldig voelen misschien? Herdenken? Een sekte beginnen?

The Yes Men are Revolting

NPO 2, 22.45 UUR

Derde portret van het activistenduo Andy Bichlbaum en Mike Bonanno, beter bekend als The Yes Men. Tijdens een nieuwe reeks komische stunts - waarmee onder andere Shell wordt aangepakt - slaat de twijfel toe: hebben al hun acties wel zin gehad? En hebben ze er niet te veel voor moeten laten?

Murdoch mysteries

EEN, 23.30 UUR

Toronto, 1980: de jonge detective William Murdoch onderzoekt het leeggebloede lichaam van een schoolmeisje, waarop zijn assistent George Crabtree suggereert dat er mogelijk een vampier door de stad struint. Onzin natuurlijk, al brengt de vondst van nog drie leeggezogen meisjes Murdoch aan het twijfelen.

Imagine

BBC 1, 23.35 UUR

In het highbrowcultuurprogramma van de BBC deze week een interview met auteur en Nobelprijswinnaar Toni Morrison (Beloved). Morrison vertelt onder andere over haar vader, die onder geen beding blanken in hun huis toeliet. Activiste Angela Davis en zangeres Jessye Norman bieden duiding.

Meer over