Vakantie

GENIETEN is een kunst. Als ik zie hoe Flip zich opwindt over de fouten die door de reisorganisatie zijn gemaakt en ik vergelijk dat met mijn eigen vreugde over de schoonheid van de Spaanse natuur, dan vind ik hem gewoon een beetje zielig....

Flip vindt dat ik eens moet nagaan hoeveel we al hebben uitgegeven aan extra heffingen en noodoplossingen. Hoe link het is dat de huurauto aan verscheidene mankementen lijdt. En dat we geen verhaal kunnen halen als de foto van een hotel met zwembad en terras niet ons eigen afgesproken reisdoel blijkt te zijn, maar dat we er vanuit ons pensionnetje slechts uitzicht op hebben. In de gids staat immers dat de organisatie niet verantwoordelijk is voor dergelijke 'veranderingen', en ik weet als ervaren consument dat je nauwelijks gecompenseerd wordt als je klaagt, dus waarom zou je je vakantie laten bederven? Natuurlijk heeft hij gelijk als hij zich toeristenvee voelt dat zoveel mogelijk uitgemolken moet worden, maar als hij nou eens om zich heen keek in plaats van steeds maar bezorgd op de weg te letten, die vol keien en gaten zit! Om de dag moeten we zeven uur rijden, dus wil je dat gewoon een beetje gezellig houden. Ja toch?

Ik vind het hier heerlijk, maar Flip gaat er steeds meer uitzien als een man die dringend aan vakantie toe is. Stom hoor.

Meer over