V tips

Hungarian Rhapsody

Canvas, 23.47 uur

Aangezien Bohemian Rhapsody wéér bovenaan stond in de Top 2000, zullen veel Nederlanders blij worden van de Vlaamse oudejaarsprogrammering: op Canvas kunt u het nieuwe jaar inluiden met dit legendarische concert van Queen uit 1986, in het Népstadion van Boedapest, voor 80 duizend man publiek.

The Graham Norton New Year's Eve Show

BBC 1, 23.15 uur

Talkshowhost Graham Norton viert Oud & Nieuw met een bank vol sterren: acteurs Will Ferrell, Steve Carell en Paul Rudd, de celebrityzussen Joan en Jackie Collins en de Monty Python-leden John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terry Gilliam. Muziek: crooner Michael Bublé.

Van der Vorst ziet de sterren van 2013

RTL 4, 21.15 uur

Peter van der Vorst blikt terug op 2013 met een bezoek aan DJ Hardwell uit Breda, dit jaar verkozen tot beste dj ter wereld. Er zijn ook gesprekken met entertainer Gordon, singer-songwriter Maaike Ouboter, Stylist van het Zuiden Roy Donders en wereldkampioen turnen Epke Zonderland.

Theo Maassen: Einde oefening NED 1, 22.30 uur

Vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam brengt cabaretier Theo Maassen zijn allereerste oudejaarsconference, met bijzondere aandacht voor koning Willem-Alexander en het leiderschap van Mark Rutte. De Volkskrant recenseerde: 'Maassen brengt gezellige grofheid, die de sfeer op oudejaarsavond niet zal verpesten.'

Het beste van De TV Draait Door

NED 1, 21.40 uur

De Wereld Draait Door presenteert op oudejaarsavond z'n jaarlijkse succesnummer: een overzicht van de grappigste fragmenten uit de rubriek De TV Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts zetten ze op rij en ontvangen diverse hoofdrolspelers in de studio.

Top 2000 a gogo

NED 3, 19.30 uur

In de slotaflevering van 2013 speciale aandacht voor de dit jaar overleden Lou Reed en diens voorliefde voor boeddhistische klankschalen. De quiz wordt gespeeld door muzikant Tom Barman en producer Stacey Rookhuizen. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet vertelt hoe zij op school dansles gaf aan medeleerlingen.

undefined

Meer over