v tips

Kijken in de ziel

NED 2, 21.15 uur

In de vierde aflevering vraagt Coen Verbraak aan zijn panel topondernemers hoe zij tegen de economische crisis aankijken. Wat moeten we doen om de economie weer vlot te trekken? En doet de Nederlandse overheid wel genoeg om economisch herstel af te dwingen? Of blijft het kabinet ernstig in gebreke?

Droog Brood

NED 3, 20.35 uur

Registratie van cabaretvoorstelling De kip met de gouden enkels van het absurdistische duo Droog Brood. Patrick van den Hanenberg schreef in 2007 in de Volkskrant dat Bas Hoeflaak en Peter van de Witte met hun vierde show 'de grote sprong voorwaarts' maakten. 'Zo ontzettend triest en zo ontzettend grappig.'

TV Lab

NED 3, 21.50 uur

Voor het vijfde jaar op rij testen de omroepen programmaformats uit in TV-Lab. De eerste avond zijn De Gielmobiel (tv-variant van Giel Beelens radio-item), Vechtersbazen (vrienden lossen hun conflict op in de boksring) en Mijn 5000 vrienden (Tim Hofman ontmoet zijn onbekende Facebookvrienden) te zien.

Make me a German

BBC 2, 00.20 uur

Wat is het geheim achter het economische succes van Duitsland? In deze documentaire verhuist een Engels gezin naar de Duitse stad Neurenberg om de kunst af te kijken. De vader gaat aan het werk in een potloodfabriek, de moeder organiseert het huishouden en beheert het gezinsbudget op Duitse wijze.

The Killing

NED 2, 22.45 uur

De KRO zendt vanaf vandaag dagelijks een aflevering uit van het derde, laatste en volgens velen beste seizoen van deze Scandinavische misdaadserie rond detective Sarah Lund (Sophie Gråbøl). Een gruwelijke vondst in de haven van Kopenhagen dwingt Lund om zich in de Deense financiële wereld te begeven.

Kunststof

Radio 1, 19.02 uur

Frénk van der Linden interviewt acteur Eric Schneider, die zijn debuut maakt als schrijver met Een tropische herinnering, waarin hij de laatste periode van Nederlands-Indië memoreert. Ondertussen is hij samen met zijn zoon Beau Schneider druk met repeteren voor de voorstelling Levenslang theater van David Mamet.

undefined

Meer over