V-tips

Life

NED 1, 20.30 UUR

BBC's natuurserie Life toont deze week de leefwereld van reptielen en amfibieën. Met beelden van onder andere een uiterst traag padje - amper 2,5 centimeter groot en met een springvermogen van nog geen 3 centimeter, een groene basilisk uit Midden-Amerika en de 3 meter lange komodovaraan.

Altijd Wat

NED 2, 21.05 UUR

Altijd Wat maakte een reportage over de farmaceutische industrie, hun dure medicijnen en de vergelijkbare en veel goedkopere alternatieven. De Britse wetenschapper en auteur Ben Goldacre stelt dat de medicijnfabrikanten liegen en bedriegen om hun (dure) spullen aan de man te brengen.

De vloek van Osama

CANVAS, 21.35 UUR

Herhaling van de vijfdelige reeks die de Vlaamse journalist Rudi Vranckx maakte over '10 jaar na de aanslagen van 11 september'. Vranckx ontmoet onder anderen een voormalige Guantánamo-bewaker en reist af naar onder meer Afghanistan, Pakistan en de Palestijnse gebieden.

Luther

BBC 1, 22.00 UUR

Begin van seizoen drie. De hyperintelligente speurder Luther (een glansrol van The Wire-acteur Idris Elba) gaat door met zijn jacht op een seriemoordenaar die zich laat inspireren door een roemruchte collega uit de jaren '80. Ondertussen dienen zich nieuwe zaken én een auto-ongeluk aan.

Close up

NED 2, 23.00 UUR

In 1991 roepen platenlabel PolyGram en Philips PolyGram Filmed Entertainment in het leven. De studio moet het Europese antwoord op Hollywood worden. Nog geen vijf jaar later maakt PolyGram furore met films als Four Weddings and a Funeral, The Usual Suspects en Trainspotting. Betrokkenen van toen blikken terug.

Imagine

BBC 1, 23.35 UUR

Portret van de Britse nieuws- en oorlogsfotograaf Don McCullin. In een reeks interviews blikt de onverschrokken McCullin terug op zijn 50 jaar in het veld. Hij begon als fotograaf van Londense jeugdbendes in 1959 en groeide uit tot vaste ooggetuige in talloze oorlogen en conflictgebieden.

undefined

Meer over