V tips

Mangiare!

Radio 1, 19.00 uur

Een uur lang groente in het culinaire radioprogramma van Petra Possel. Chef Jonathan Karpathios vertelt over zijn nieuwe boek Echt eten - Met de groenten van Jon. Ondertussen kookt Kookboekhandel-eigenares Jonah Freud uit de onlangs verschenen groentekookboeken I love groente en de Groentebijbel.

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 uur

In de maandelijkse media-uitzending analyseert Paul de Leeuw het succes van Geer & Goor, scenarist Frank Ketelaar vertelt over zijn dramaseries De prooi en Overspel 2, en Arie Boomsma bekeek het BBC-tweeluik Out There van Stephen Fry, over homoseksualiteit in het buitenland. Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts.

College Tour

NED 3, 20.25 uur

Twan Huys en zijn redactie lieten een bus aanrukken om Nederlandse studenten naar Birmingham te vervoeren. Daar vindt een gesprek plaats met de 16-jarige Pakistaanse Malala Yousafzai, inmiddels het boegbeeld in de strijd voor onderwijs. In 2012 was zij het doelwit van een aanslag door de taliban.

Morgan Spurlock: Inside Man NED 3, 21.25 uur

Finland scoort hoog op lijstjes met het beste onderwijs ter wereld. In zijn reportageserie reist de Amerikaan Morgan Spurlock naar Finland, om daar de kunst van het lesgeven af te kijken. Spurlock ontmoet leraren, leerlingen en gezinnen. Na een spoedcursus lesgeven wordt hij uiteindelijk zelf voor een klas gezet.

Joris' showroom

NED 1, 22.30 uur

Joris Linssen ontmoet de pelgrim Marinus van Nistelrooy, die met zijn ezel Lodewijck over het Belgische platteland trekt. In Franeker ontmoet Linssen Hanna Visnevska, ook wel bekend als het Zilvervrouwtje. In haar met aluminiumfolie bedekte huis werkt zij aan een missie om de mensheid te redden.

The Graham Norton Show

BBC 1, 23.35 uur

De bank van Graham Norton zit vol met Britse showbizz-adel: Sir Elton John vertelt over zijn nieuwe album The Diving Board en zingt het lied Voyeur. Dame Judi Dench is te zien in de film Philomena, als moeder op zoek naar haar verloren zoon. En dan is ook nog de scherpe Newsnight-interviewer Jeremy Paxman present.

undefined

Meer over