V tips

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 UUR

Primatoloog Frans de Waal komt praten over zijn nieuwe boek De bonobo en de tien geboden en vergelijkt, speciaal voor DWDD, actuele nieuwsfragmenten met het gedrag van apen. Daarnaast Danny de Munk en Gerard Joling over het nieuwe SBS6-programma Bloed, Zweet & Tranen.

The Graham Norton Show

COMEDY CENTRAL, 22.05

Terwijl later op de avond op BBC1 (23.35uur) een compilatie wordt uitgezonden met het leukste van afgelopen seizoen, herhaalt Comedy Central de aflevering met actrice Cameron Diaz, comédienne Sarah Millican en zanger Rod Stewart. Schrik niet als Rod Stewart plots een kerstklassieker begint te zingen.

How do they do it?

DISCOVERY, 22.00 UUR

In een dubbele aflevering How Do They Do it? onderzoekt Joep van Deudekom de destillatie van traditionele whisky uit Tennessee, duikt hij in het productieproces van snelle tractormaaiers en nachtkijkers en vraagt hij zich af hoe Finnen kunnen ontspannen in een sauna van 70 graden.

Ancient Egypt

BBC 2, 22.00 UUR

Egyptoloog Joann Fletcher laat in deze documentaire de grote farao's links liggen en onderzoekt het dagelijks leven van de bewoners van het oude Egypte. De tombe van Kha en Meryt, een architect en zijn echtgenoot, vormt Fletchers leidraad. Het duo liet onder meer parfum, doodsmaskers en poppetjes achter.

WK kwalificatie

SBS 6, 20.00 UUR

Na overwinningen op Roemenië, Andorra, Turkije en Hongarije treedt het Nederlands elftal in wedstrijd 5 van de WK-kwalificatie aan tegen Estland. Maarten Stekelenburg, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart keren terug in de selectie. De 18-jarige Feyenoorder Tonny Vilhena maakt zijn debuut.

Recht in de regio

NED 2, 19.25 UUR

De familie De Boer valt als een blok voor pup Mike met zijn kromme pootjes, maar Mike blijkt invalide te zijn. Aan Mr. Frank Visser de vraag of zij de operatiekosten kunnen verhalen op de fokker. En wordt de heer Noten terecht gestraft met sluiting van zijn pand, omdat hij een criminele huurder heeft?

undefined

Meer over