V selectie

de wereld draait door

nederland 3, 19.30 uur

Drie naamgenoten van Jari Litmanen, en hun ouders, vertellen over het fenomeen Jari Litmanen. Op het IDFA wordt een documentaire vertoond over de oud-sterspeler van Ajax, getiteld The King. Daarnaast blikt Robbert Dijkgraaf vooruit op het nieuwe college dat hij gaf voor de DWDD University.

Keuringsdienst van Waarde ned 3, 20.25 uur

Wat is kroepoek eigenlijk? Een zowel interessante als gevaarlijke vraag (want willen we dat wel weten?), maar toch gaat de Keuringsdienst op onderzoek uit. De Chinees om de hoek weet het niet, daarom reizen de verslaggevers naar het Verre Oosten. Ook voormalig tv-kok Lonny wordt geraadpleegd.

Space dive

nederland 3, 21.00 uur

BNN kocht de BBC-documentaire aan over de Oostenrijkse basejumper Felix Baumgartner, die vorige maand vanaf 39 kilometer hoogte naar beneden sprong, waarmee hij als eerste mens de geluidsbarrière doorbrak. In de film zijn de voorbereidingen te zien, plus spectaculaire beelden van de stunt.

Great continental railway journeys BBC 2, 22.00 uur

In deel twee van zijn treinreis over de mooiste sporen van Europa doorkruist Michael Portillo het voormalige Oostenrijk-Hongarije. Hij begint in Boedapest en gaat via Bratislava, Wenen en Salzburg naar het beeldige Bad Ischl, waar hij een bezoek brengt aan het voormalige zomerhuis van keizer Frans Jozef I.

Het mooiste meisje van de klasNederland 1, 21.30 uur

In de laatste aflevering van deze goedbekeken reeks (vorige week 1,1 miljoen kijkers) draait het om Monique, die met haar tweelingbroer opgroeit in Heiloo bij haar alleenstaande moeder. Tijdens haar modellencarrière verhuist ze naar Miami, waar ze onder meer een relatie krijgt met acteur Mickey Rourke.

Anton Corbijn - Inside out

Canvas, 23.15 uur

In de documentaire Inside Out probeert Klaartje Quirijns de wereldberoemde fotograaf en regisseur Anton Corbijn te doorgronden. Corbijn wordt gevolgd tijdens een fotoshoot met U2, hij laat albumcovers keuren door Lou Reed en hij regisseert George Clooney op de set van zijn film The American.

undefined

Meer over