V selectie

Inside Facebook

BBC 2, 22.00 UUR

BBC-journalist Emily Maitlis mag op bezoek bij Facebookbedenker Mark Zuckerberg, een paar jaar geleden nog Harvardstudent en inmiddels een (potentieel) multimiljardair. Hij vertelt over de stormachtige ontwikkeling van zijn website en de zorgen van zijn bezoekers over privacy-schending

Weijers ontweekt

NED 3, 21.55 UUR

Cabaretier Guido Weijers maakte afgelopen zomer een opvallende tv-transfer door van SBS6 over te stappen naar de KRO. Het eerste programma voor zijn nieuwe werkgever is Weijers ontweekt, waarin met gasten, sketches en grappen de week wordt doorgenomen.

The Doors

CANVAS, 20.45 UUR

Muziekdocumentaire The Doors: Mr Mojo Rising vertelt over de totstandkoming van L.A. Woman, de laatste Doors-plaat waaraan frontman Jim Morrison, voor zijn dood in 1971, nog meewerkte. Naast de nog levende bandleden komen ook platenbaas Jac Holzman en manager Bill Siddons aan het woord.

The party's over

BBC 2, 20.00 UUR

Tweeluik over de oorzaken van de financiële crisis. Journalist Robert Peston laat bankiers, politici en economen aan het woord en begint zijn verhaal in de jaren tachtig, toen China zich openstelde voor buitenlandse investeerders en Thatcher en Reagan de teugels van de vrije markt lieten vieren.

Kunststof TV

NED 2, 18.05 UUR

Joost Karhof ontvangt Emmy Verhey, de violiste die werkte met grootheden als Leonard Bernstein en Mariss Janssons. Ze zit vijftig jaar in het vak en viert dat met een groot jubileumconcert. Ook tekenaar Peter van Straaten, fotograaf Ari Versluis, styliste Ellie Uyttenbroek en designhistoricus Timo de Rijk zijn te gast.

Boeken

NED 1, 11.20 UUR

Jan Terlouw is 80 jaar geworden en kijkt terug op zijn carrière in Hoed u voor mensen die iets zeker weten, een verzameling bewerkte en niet eerder gepubliceerde lezingen, essays, verhalen en gedichten. Elsevier-journalist Gerry van der List komt vertellen over zijn debuutroman Altijd november.

undefined

Meer over