V selectie

Eva Jinek op zondag

NED 1, 09.30 UUR

De talkshowtour van Reinout Oerlemans houdt halt bij Eva Jinek, waar hij (opnieuw) zal vertellen over zijn ervaringen op de set van Nova Zembla 3D. Ook Connie Palmen is te gast. Van haar verscheen onlangs Logboek van een onbarmhartig jaar. Staatssecretaris Ben Knapen gaat in op het hoe en wat van de eurocrisis.

Boeken

NED 1, 11.20 UUR

Wim Brands interviewt vanaf cultureel festival Crossing Border de Nederlandse historicus Frank Dikötter over zijn boek Mao's massamoord, over de met talloze mensenlevens betaalde landbouw- en industriepolitiek van Mao. Schrijver David Bezmozgis introduceert zijn debuut De vrije wereld.

De Canvasconnectie

CANVAS, 20.15 UUR

De Canvasconnectie staat deze week in het teken van Tot ziens, Justine Keller, de eerste echt nieuwe plaat van Spinvis in zes jaar tijd. Het cultureel magazine mag meekijken tijdens de studio-opnames en vraagt de muzikant naar zijn werkwijze en inspiratiebronnen.

Andere tijden

NED 2, 21.20 UUR

November 1961 verdwijnt Michael Rockefeller, de jongste zoon van Nelson Rockefeller, op dat moment gouverneur van de staat New York. Michael was samen met een team wetenschappers van Harvard op trektocht door Nederlands Nieuw-Guinea. Het is dus aan de Hollandse overheid om hem op te sporen.

TV Show

NED 1, 21.20 UUR

Ivo Niehe is te gast op Huis Het Loo, thuis bij prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. Hij vraagt hen onder andere naar de voors en tegens van het leven als lid van een koninklijke familie en is benieuwd hoe ze naar zichzelf kijken op televisie. 'Altijd met gekrulde tenen', aldus prinses Margriet.

Frontline medicine

BBC 2, 22.00 UUR

Tweedelige documentaireserie waarin journalist Michael Mosley bekijkt welke medische ontdekkingen er worden gedaan aan het front, waar artsen soms moeten improviseren en in korte tijd te maken krijgen met ziektes en verwondingen. In deel 1 reist hij af naar het Camp Bastion ziekenhuis in Afghanistan.

undefined

Meer over