V selectie

College Tour

NED 3, 20.00 UUR

In De Doelen in Rotterdam interviewt Twan Huys in bijzijn van 600 studenten Sir Richard Branson. Deze flamboyante Brit is naast filantroop en multimiljardair vooral bekend als oprichter en eigenaar van Virgin, dat onder meer muziek uitgeeft, frisdrank produceert en in de toekomst ruimteruizen wil gaan aanbieden.

Opium

NED 2, 22.35 UUR

Maria Goos komt praten over De Hulp, het stuk dat ze schreef, gedeeltelijk uit eigen ervaring, over een ontslagen bankier die vanwege een hernia plots afhankelijk is van een Poolse hulp. Daarnaast is drummer Cesar Zuiderwijk te gast en introduceert saxofonist Benjamin Herman afrobeatband Mdungu.

The Dutch Way of Fashion

NED 3, 21.40 UUR

Een portret van drie Nederlanders die een plek hebben veroverd in de internationale modewereld. Jonathan Christopher Hofwegen was te zien op de Berlijnse modeweek, Monique van Heist heeft een label met duurzame kleding en Olga Lange belandde na een stage bij Viktor & Rolf op het hoofdkantoor van H&M.

Crossing Border

NED 3, 23.55 UUR

Een verslag met de hoogtepunten van literatuur- en muziekfestival Crossing Border in Den Haag. De optredens van onder anderen dEUS, Spinvis, Gavin Friday, Jonathan Wilson, Jennifer Egan en Heather Nova passeren de revue. Roosmarijn Reijmer presenteert.

Beeldverhaal

NED 2, 23.05 UUR

Kuifje mag in een 3D-film van Steven Spielberg de wereld aan het veroveren zijn, het begon natuurlijk allemaal met de stripboeken van Belg Hergé. Welke invloed heeft hij gehad? Jean-Marc van Tol praat daarover met onder anderen Joost Swarte (tekenaar en Kuifjekenner) en Henk Kuijpers (tekenaar Franka).

Pau!l

NED 1, 20.25 UUR

Omdat het Metropole Orkest in zijn voortbestaan wordt bedreigd, nam het samen met Paul de Leeuw een door John Ewbank geschreven nummer op. Vanavond is het lied voor het eerst te horen. Daarnaast ontvangt De Leeuw sportjournalisten Kees Jansma en Wilfred Genee, acteur Waldermar Torenstra en K3.

undefined

Meer over