V Film Selectie

SCIENCEFICTION

STAR TREK INTO DARKNESS ****

In de twaalfde, virtuoze Star Trekfilm krijgen Kirk (Chris Pine) en Spock (Zachary Quinto) te maken met een griezelige ex-agent (geweldig vilein-ijzige Benedict Cumberbatch), die terroristische aangslagen pleegt en zich op de Klingonplaneet Kronos verschanst.

KOMEDIE

TABU ****

Na het overlijden van een oude Portugese dame vindt haar Kaapverdische huishoudster een geheimzinnige brief, die haar op het spoor brengt van een oude geliefde van haar bazin. Het volstrekt unieke Tabu is een film die telkens weer weet te overrompelen en betoveren.

DRAMA

DIE WAND *****

Actrice Martina Gedeck levert een verpletterende prestatie als een vrouw die na de apocalyptische catastrofe vast komt te zitten achter een onzichtbare muur. Door deze tour de force voel je hoe het is om als allerlaatste mens op aarde naar de sterren te kijken.

MISDAAD

ONLY GOD FORGIVES *****

In Bangkok houden twee Amerikaanse broers (Ryan Gosling en Tom Burke) zich bezig met kickbokstoernooien als dekmantel voor internationale drugshandel. De nieuwste van Nicolas Winding Refn (Drive) is mogelijk het radicaalste dat dit jaar in de filmtheaters is te zien.

DRAMA

BEFORE MIDNIGHT ****

In dit derde deel uit de filmreeks van regisseur Richard Linklater, gaan geliefden Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy) - inmiddels veertigers - op vakantie in Griekenland. De chemie is er nog, de grappen ook. De dialogen zijn schrijnend, eerlijk en dan weer luchtig.

undefined

Meer over