V Film Recensie

ACTIE

Fast & Furious 6

Het scenario schittert door afwezigheid, op de soundtrack klinkt enkel motorgeronk en de dialoog doet vergeefse pogingen tot diepgang. Maar wat zou het. Zelfs wanneer de montage ver boven de snelheidslimiet uitschiet, blijft Fast & Furious 6 lollig kijkvoer.

DRAMA

The Great Gatsby

Omlijsting en spektakel domineren Baz Luhrmanns verfilming van de klassieke roman van F. Scott Fitzgerald, waardoor het drama aan finesse inboet. De film is nog altijd goed te genieten als luxueuze verpakking, maar die is vele malen mooier dan het uitgepakte cadeau.

DOCUMENTAIRE

THE ACT OF KILLING

Een portret van Anwar Congo, oud-leider van een doodseskader uit het Indonesië van de jaren zestig. Regisseur Oppenheimer, die Congo en zijn vrienden hun gruwelijke daden laat naspelen, hult zich in velerlei gedaanten: soms ondervrager, soms vriend, soms stil registrerend.

DRAMA

L'écume des jours

Digitaal en analoog knutselgerei te over in deze verfilming van Boris Vians gelijknamige, klassieke liefdesroman. Regisseur Gondry weigert maat te houden; de chemie tussen acteurs Romain Duris, Audrey Tautou en Omar Sy zorgt voor evenwicht.

undefined

Meer over