Uw nieuwsgids voor woensdag 3 februari

Alle jongens moeten seksuele voorlichting krijgen, Feyenoord kan proberen de rug te rechten bij de bekerwedstrijd tegen Roda JC en heeft u stiekem ook een crush op Dean Strang en Jerry Buting, de advocaten van Making a Murderer? Ga maar in de rij staan. Dit en meer in ons ochtendoverzicht.

Dean Strang (links) en Jerry Buting (rechts) vertegenwoordigden Making a Murderers Steven Avery gedurende een deel van het proces tegen hem. De advocaten zijn dankzij de Netflix-hitserie nu razend populair. Beeld Tumblr
Dean Strang (links) en Jerry Buting (rechts) vertegenwoordigden Making a Murderers Steven Avery gedurende een deel van het proces tegen hem. De advocaten zijn dankzij de Netflix-hitserie nu razend populair.Beeld Tumblr

Terwijl u sliep...

...pleitten deskundigen voor standaard voorlichting aan jongens over seksuele diversiteit, zodat ze leren meisjes met respect te behandelen.

...beweerden klimaatbewuste hackers NASA in de tang te hebben. De hackers zeggen gevoelige informatie over de Amerikaanse ruimteorganisatie openbaar te maken - tenzij de NASA volledige openheid geeft over het manipuleren van het klimaat door het kunstmatig fabriceren van regen.

...is het aantal pasgeborenen in Brazilië met een abnormaal klein hoofd als gevolg van het zika-virus gestegen naar 4.074 gevallen.

...bleek dat Nederland buitengewoon laks is in de aanpak van illegale, ongedocumenteerde en ongereguleerde visvangst.

Het initiatief Pretty Woman geeft voorlichting over seks aan jongens. Beeld An Sofie Kesteleyn
Het initiatief Pretty Woman geeft voorlichting over seks aan jongens.Beeld An Sofie Kesteleyn

Vandaag in het nieuws

Obama op bezoek bij moskee
De Amerikaanse president Barack Obama legt vandaag zijn eerste bezoek aan een moskee in de Verenigde Staten af. Hij zal in Catonsville preken bij de islamitische sociëteit van Baltimore over religieuze vrijheid.

Shkreli voor de rechter
De omstreden New Yorkse zakenman Martin Shkreli staat voor de Amerikaanse rechter. De 32-jarige Shkreli schopte het tot de meest gehate zakenman van Amerika door de prijs van een anti-aidsmedicijn te verhogen van 13,50 dollar naar 750 dollar per strip. Vandaag staat hij terecht voor de verdenking van fraude bij het biofarmaceutische bedrijf Retrophin waar hij directeur was.

Tweede Kamer praat over vertrek Kinderombudsman

Tijdens een besloten gesprek in de Tweede Kamer spreekt het parlement over het vertrek van Kinderombudsman Marc Dullaert. Zijn ambtstermijn loopt per 1 april af en de Nationale Ombudsman wil dan een nieuwe kinderombudsman aanstellen. Tienduizenden mensen hebben een online petitie getekend omdat zij Dullaert graag terugzien.

20.45 uur: Roda JC - Feyenoord
In de kwartfinales van de KNVB Beker kan Feyenoord proberen de negatieve sfeer waarin de club verkeert te doorbreken. Na vijf nederlagen op rij gaan de Rotterdammers vanavond in Kerkrade hun best doen voor een plekje in de halve finale.

Het weer
De zon schijnt woensdag af en toe, zeker in de ochtend. Gaandeweg de dag komen er meer wolken en kunnen ook enkele felle buien vallen. Daarbij is er kans op onweer en hagel. De zwaarste buien trekken over het noorden van het land.

Giovanni van Bronckhorst, de trainer van Feyenoord, en zijn staf na een besloten sessie dinsdag. Beeld ANP
Giovanni van Bronckhorst, de trainer van Feyenoord, en zijn staf na een besloten sessie dinsdag.Beeld ANP

Mustreads

Seksles voor jongens
'Waar denken jullie aan bij het woord liefde?' De jongens in de tweede klas van een Utrechtse vmbo-school gillen om het hardst. 'Neuken.' 'Zuigen.' 'Porno.' Op middelbare scholen moet standaard voorlichting over seksuele diversiteit worden gegeven aan jongens, zeggen deskundigen, zodat ze leren meisjes met respect te behandelen. (+)

Te huur: twee rechterhanden
De amateurklusser maakt deel uit van een groeiende groep hulpjes die via apps en onlineplatforms met een muisklik kunnen worden gesommeerd. Jobbers, heten de circa tweeduizend flexibele manusjes bij Jobado, en elk klusje is een job. Kan alles even gefixt worden? (+)

Verliefd op Strang en Buting
De docuserie Making a Murderer op Netflix heeft het vak van advocaat tot het meest sexy beroep van het moment gemaakt. Kijkers lopen en masse weg met Steven Avery's advocaten Dean Strang en Jerry Buting. Snappen Nederlandse confrères waarom? (+)

Het perfecte carnavalskostuum
In de VS geldt met Halloween de 'slut rule': sommige meisjes grijpen de verkleedpartij aan om de slet uit te hangen. Wie in Nederland een carnavalskostuum zoekt, treft dezelfde niemendalletjes. Wat te doen? (+)

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Sexy carnavalspakjes: ja of nee? Beeld Sanne de Wilde
Sexy carnavalspakjes: ja of nee?Beeld Sanne de Wilde

Populair op Volkskrant.nl

1. Teruglezen - Cruz en Clinton aan kop na slag om Iowa
2. Bijstand voor velen eindstation
3. Cruz wint van Trump in Iowa, minieme zege voor Clinton
4. Sun Capital niet rouwig om verlies V&D
5. 'Profiteur van de bijstand? Laten we ruilen' (+)

Elke ochtend op mobiel

Dit overzicht elke ochtend op mobiel ontvangen? Dat kan! Klik hier om u aan te melden.

Ontvang elke dag de Volkskrant Avond Nieuwsbrief in uw mailbox, met het nieuws van vandaag, tv-tips voor vanavond, en alvast zes artikelen uit de krant van morgen. Schrijf u hier in.

null Beeld Gummbah
Beeld Gummbah
Meer over