Uw nieuwsgids voor maandag 15 februari

De KNVB bevestigt dat er in de eredivisie matchfixing heeft plaatsgevonden, de politie in Molenbeek dreigt te staken en er is positivisme over de doorstartplannen van de V&D. Dit en meer leest u in onze nieuwsbrief.

Redactie
KNVB onderschrijft dat Ibrahim Kargbo de spil is in matchfixing bij WIllem II. Beeld anp
KNVB onderschrijft dat Ibrahim Kargbo de spil is in matchfixing bij WIllem II.Beeld anp

Terwijl u sliep...

...Heeft de KNVB bevestigd dat er in 2009 matchfixing heeft plaatsgevonden in de eredivisie. De wedstrijd tussen Utrecht - Willem II (1-0) is volgens de voetbalbond met zekerheid gefixt.

...Dreigt de Belgische belofte om meer politieagenten in te zetten in de strijd tegen terrorisme averij op te lopen. De vakbonden hebben aangekondigd bij ongewijzigd beleid te gaan staken tegen de plannen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. De politie kampt met personeelstekorten, burgemeesters weigeren medewerking.

...Is er flinke vooruitgang geboekt bij de doorstartplannen van de V&D. Een groot aantal vastgoedeigenaren is bereid mee te werken aan het doorstartplan van Coolcat-eigenaar Ronald Kahn.

...Vindt minister Jet Bussemaker (Onderwijs) dat de daling van het aantal schooluitvallers sneller moet. Desondanks is het aantal jongeren dat van school gaat zonder diploma opnieuw gedaald.

Politie in Molenbeek. Beeld afp
Politie in Molenbeek.Beeld afp

Volg de Volkskrant

U kunt de Volkskrant ook via Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp volgen. Een volledig overzicht vindt u hier.

Vandaag in het nieuws

De KNVB besluit over de FIFA-verkiezingen
De voetbalbond maakt maandag bekend op wie het zal stemmen tijdens de aankomende FIFA-verkiezingen van 26 februari. Tijdens dat FIFA-congres zal de opvolger van Sepp Blatter gekozen worden.

Opwachting George Bush
George Bush, voormalig president van de Verenigde Staten, maakt maandag in South Carolina voor het eerst zijn opwachting in de presidentscampagne van zijn broer Jeb, die er ronduit slecht voorstaat. Jeb hoopt de traditionele Republikeinse stem te winnen met de komst van George.

Grammy Awards
De Grammy Awards, de Oscars van de muziekwereld, worden maandag uitgereikt. Rihanna, Adele en Justin Bieber zullen optreden tijdens de show.

Verzoek Bosnië
Vandaag dient Bosnië opnieuw een verzoek in tot toetreding van de EU. In 2003 werd dat verzoek niet gehonoreerd vanwege onderling geruzie tussen Servië en Kroatië.

Het weer: zonnig en koud
Vandaag starten we op veel plaatsen nog met bewolking en in het zuidoosten van het land valt nog sneeuw of natte sneeuw. Het hele weerbericht leest u hier.

Links Jeb Bush. Beeld ap
Links Jeb Bush.Beeld ap
Sepp Blatter en Jerome Valcke. Beeld epa
Sepp Blatter en Jerome Valcke.Beeld epa

Mustreads

Wat heeft de bezetting van het Maagdenhuis opgeleverd?
Amsterdamse studenten bezetten een jaar geleden het Bungehuis en het Maagdenhuis. Is er nu meer democratie en minder rendementsdenken op de Universiteit van Amsterdam? (+)

'Nederlands voetbal heeft de onschuld definitief verloren'
Van één wedstrijd in de eredivisie staat het nu ook volgens de KNVB vast dat die is gemanipuleerd. De grote man achter de schermen: de Singaporese matchfixer Wilson Raj Perumal. Of het nog gebeurt? KNVB-bestuurder Gijs de Jong: 'We kunnen niet aantonen dat het niet zo is.' (+)

Is er een nieuwe Koude Oorlog in aantocht?
De Russen gaan hard de confrontatie aan met Europa en de VS over Syrië en Oekraïne, op de veiligheids-conferentie in München. Europa is intern verdeeld: Duitsland is geobsedeerd door vluchtelingen, Frankrijk door het terrorisme. (+)

'Vincent weet precies wat hij wil. Ik was anders'
Vincent Janssen is de bonkige, selfmade spits die als een malle scoort voor AZ en die meent dat een carrière à la Van Nistelrooij erin zit. Zijn moeder Annemarie was de raszwemster die na haar wereldtitel de spanning steeds minder de baas kon. Een dubbelinterview. (+)

Wat is de Judd Apatow-touch?
Schepper van een imposante reeks komedies; inspirator van een generatie komieken. De lof voor de Amerikaanse producer Judd Apatow, wiens nieuwste serie Love vrijdag begint, is alom. V ontrafelt het geheim van zijn succes. (+)

Studenten demonstreren voor het Maagdenhuis. Beeld anp
Studenten demonstreren voor het Maagdenhuis.Beeld anp

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Populair op Volkskrant.nl

1. Republikeins debat ontaardt in geschreeuw en beledigingen
2. Zelfs Art werd chagrijnig van zulke waardeloze prestaties
3. Alle leden veelbelovende Britse band omgekomen bij auto-ongeluk in Zweden
4. Monasch: 'De druppel was Spekman'
5. 'Verklaring verdwijnen Teeven-tap uitermate onlogisch'

Elke ochtend op mobiel

Dit overzicht elke ochtend op mobiel ontvangen? Dat kan! Klik hier om u aan te melden.

Nieuw! Ontvang elke dag de Volkskrant Avond Nieuwsbrief in uw mailbox, met het nieuws van vandaag, tv-tips voor vanavond, en alvast zes artikelen uit de krant van morgen. Schrijf u hier in.

undefined

Gummbah Beeld Gummbah
GummbahBeeld Gummbah
Meer over