Uw nieuwsgids voor dinsdag 16 februari

In het Europees Parlement wordt een ongekend kritisch rapport over Turkije besproken, de Champions League gaat door met een prachtig affiche: Paris Saint Germain - Chelsea en in Amerika kreeg het Metropole Orkest een Grammy. Dit en meer in ons ochtendoverzicht.

redactie
Bezoekers bekijken De Hooiwagen Beeld anp
Bezoekers bekijken De HooiwagenBeeld anp

Terwijl u sliep...

...kwam naar buiten dat de eigenaren van vijftien van de 45 panden waarmee Coolcat-eigenaar Roland Kahn een doorstart van V&D wil maken niet akkoord gaan. Hiermee ziet het er somber uit voor de toekomst van het warenhuisconcern.

...werd bekend dat Nederland het belangrijkste slagveld wordt voor de strijd om schadevergoeding voor benadeelde beleggers in autoproducent Volkswagen.

...boekte een alliantie van hoofdzakelijk Koerdische strijders in Syrië belangrijke terreinwinst in de cruciale corridor tussen Aleppo en de Turkse grens.

...maakten Vodafone en Liberty Global, het moederconcern van kabelbedrijf Ziggo, bekend dat ze hun Nederlandse activiteiten gaan samenvoegen.

...kreeg het Metropole Orkest een Grammy Award voor het album Sylva dat het orkest samen met de Amerikaanse fusionband Snarky Puppy maakte. Taylor Swift won de Grammy voor beste album. Overzicht van alle winnaar hier.

Volg de Volkskrant

U kunt de Volkskrant ook via Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp volgen. Een volledig overzicht vindt u hier.

Cool Cat-baas Roland Kahn Beeld anp
Cool Cat-baas Roland KahnBeeld anp

Vandaag in het nieuws

Kritiek op Turkije
Het Europees Parlement bespreekt een ongekend kritisch rapport over de handel en wandel van de Turkse regering, juist op een moment dat de EU steeds nauwer met Ankara samenwerkt om de migratiecrisis te bezweren.

Verkiezingen Oekraïne
Als gouverneur van Odessa groeide Micheïl Saakasjvili in korte tijd uit tot de populairste politicus van Oekraïne door de corruptie te bestrijden. De oud-president van Georgië en aartsvijand van Poetin kan vandaag zelfs premier van het land worden. Lees ook het interview met Saakasjvili. (+)

Verdediging Blatter
Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter vecht zijn achtjarige schorsing aan. De ethische commissie schorste Blatter vanwege een illegale betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan Platini in 2011. Lees hier het interview terug dat de Volkskrant afgelopen zomer had met Blatter. (+)

Champions League
De hervatting van de Champions League is spetterend, met vandaag Paris Saint-Germain - Chelsea. Hiddink - Zlatan, de 'oude baas' tegen de 'oude vedette'. Een voorbeschouwing van Willem Vissers. (+)

Het weer
Over het weer kunnen we kort zijn: Het weer: veel zon, wel koud. Een uitgebreid weerbericht vindt u hier.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Ibrahimovic tijdens de Champions League Beeld anp
Ibrahimovic tijdens de Champions LeagueBeeld anp

Mustreads

Schadeclaim Volkswagen
Een groot Amerikaans advocatenkantoor gaat de strijd om schadevergoeding voor door Volkswagen gedupeerde beleggers aan via Nederland. Waarom? En wie moet het gaan doen? (+) Een interview met oud-rechter Huub Willems.

Bosch in Den Bosch
De Jeroen Bosch-tentoonstelling krijgt internationaal lovende recensies. Maar het Prado-museum in Madrid heeft op het laatste moment twee schilderijen niet gestuurd. Uit boosheid. Het museum zou zijn geïrriteerd over het oordeel van Nederlandse experts dat de twee werken niet van de hand van de meester zijn. (+)

Gesprek over God
Twee broers, Joost en Alexander Zwagerman. De een ster-schrijver, de ander overtuigd christen. Toch waren ze dieper verbonden: Joosts postuum verschenen dichtbundel Wakend over God, inmiddels een bestseller, is onversneden religieus. Een gesprek met Alexander over de bundel, zijn broer en God. (+)

De verzoeking van de heilige Antonius werd teruggeroepen door het Prado Beeld Prado
De verzoeking van de heilige Antonius werd teruggeroepen door het PradoBeeld Prado

Populair op Volkskrant.nl

1. 'Ik ben geen PVV'er, ik ben een vader' (+)

2. Geef de patiënt niet de schuld van zijn ziekte

3. Curatoren: V&D blijft nog anderhalve maand dicht

4. Parijs: luchtaanvallen Syrië en Rusland zijn oorlogsmisdaden

5. KNVB: voor het eerst matchfixing in eredivisie bewezen

Elke ochtend op mobiel

Dit overzicht elke ochtend op mobiel ontvangen? Dat kan! Klik hier om u aan te melden.

Nieuw! Ontvang elke dag de Volkskrant Avond Nieuwsbrief in uw mailbox, met het nieuws van vandaag, tv-tips voor vanavond, en alvast zes artikelen uit de krant van morgen. Schrijf u hier in.

Meer over