Utrecht wint met 10 man, Vitesse beste in Gelderse derby

Een vol eredivisieprogramma op zondag: Vitesse wint de derby van NEC, FC Groningen verslaat in blessuretijd ADO Den Haag en FC Utrecht is met tien man beter dan Heracles. Lees hier ook het verslag van PEC Zwolle - Ajax.

Navarone Foor en Kelvin Leerdam. Beeld anp
Navarone Foor en Kelvin Leerdam.Beeld anp

FC Utrecht - Heracles Almelo: 4-2

FC Utrecht heeft een knappe overwinning behaald op Heracles: 4-2. De thuisclub speelde de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart (tweemaal geel) voor Kevin Conboy.

Heracles kwam via Iliass Bel Hassani in de eerste helft op voorsprong. Na de pauze boog Nacer Barazite met twee fraaie doelpunten de achterstand van 0-1 om in een 2-1-voorsprong. Weliswaar maakte Oussama Tannane daarna nog gelijk, maar met twee doelpunten van Sébastien Haller sloeg FC Utrecht in de slotfase ondanks de numerieke minderheid genadeloos toe.

(Tekst gaat door onder foto)

Di Tommaso

Utrechttrainer Ten Hag erkende dat het duel heel bijzonder was voor FC Utrecht, omdat zondag uitgebreid werd stilgestaan bij de Fransman David Di Tommaso. De Franse publiekslieveling overleed precies tien jaar geleden op 26-jarige leeftijd na een hartstilstand. 'Het leek wel of dit voorbestemd was,'' vond de trainer. ,,Dat alles van boven helemaal was geregisseerd.' De laatste twee doelpunten in De Galgenwaard kwamen van Sébastien Haller, landgenoot van Di Tommaso

Barazite juicht na de 1-1. Beeld anp
Barazite juicht na de 1-1.Beeld anp

FC Groningen - ADO Den Haag: 2-1

FC Groningen heeft zondag diep in blessuretijd de winst gepakt tegen ADO Den Haag. Danny Hoesen tikte in de 95e minuut, toen de extra tijd eigenlijk al was verstreken, de winnende treffer binnen: 2-1. Door die zwaarbevochten winst klom Groningen naar de zesde plaats in de eredivisie met 24 punten uit veertien wedstrijden.

Edouard Duplan bracht de bezoekers uit Den Haag halverwege de eerste helft op voorsprong, maar kort na rust kwam de thuisclub langszij. Een voorzet van Lorenzo Burnet verdween via Kevin Jansen en Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag in het doel. In de laatste seconden bezorgde Hoesen de thuisclub zelfs nog de volle buit.

(Tekst gaat door onder foto)

Gianni Zuiverloon maakt hands. Beeld anp
Gianni Zuiverloon maakt hands.Beeld anp

Vitesse - NEC: 1-0

Vitesse is rivaal NEC gepasseerd op de ranglijst na winst in de Gelderse derby: 1-0. De Arnhemmers wonnen in eigen huis door een doelpunt van Valeri Qazaishvili vlak na rust. Vitesse heeft nu 24 punten en staat voorlopig vijfde, NEC blijft steken op 23 en staat voorlopig zesde.

De zege was verdiend, want NEC kwam er in het Gelredome nauwelijks aan te pas. Het doelpunt veranderde niets aan het eenzijdige wedstrijdbeeld. Vitesse kon geen opening vinden in de Nijmeegse defensie, terwijl de bezoekers aanvallend onmachtig waren. Santos kreeg een kwartier voor tijd een grote kans op 1-1, maar hij schoot van dichtbij naast.

Arnold Kruiswijk trapt de bal. Beeld anp
Arnold Kruiswijk trapt de bal.Beeld anp
Meer over