Unilever kandidaat voor koop deel Philip Morris

De Amerikaanse sigaretten- en voedingsmiddelenfabrikant Philip Morris is van plan zijn bakkersdivisie af te stoten. Unilever wordt genoemd als één van de mogelijke kopers van de divisie, die 800 miljoen à 1 miljard dollar (1,56 miljard gulden) moet opbrengen....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Philip Morris wil niet reageren op de geplande verkoop, waarover maandag in The Wall Street Journal werd bericht. Volgens een bron van de Amerikaanse zakenkrant wil Kraft Foods, een dochterbedrijf van Philip Morris, de activiteiten (met merken als Entenmann's en Freihofer's) met een omzet van ongeveer 1,2 miljard dollar verkopen.

Aangezien analisten de omzet van de totale bakkerijdivisie vorig jaar schatten op 1,5 miljard dollar, is het mogelijk dat het Amerikaanse concern vasthoudt aan de snel groeiende bagel-activiteiten, een soort krakelingen.

Als mogelijke belangstellenden worden grote Amerikaanse fabrikanten van voedingsmiddelen als CPC International, Campbell Soup, Sara Lee, RJR Nabisco en Anheuser Busch genoemd, maar ook het Brits-Nederlandse Unilever. Unilever wilde gisteren geen commentaar geven over eventuele belangstelling.

De verwachting is niet dat Philip Morris 1 miljard dollar zal ontvangen, aangezien de divisie wordt geplaagd door veranderende consumentenvoorkeuren, hoge arbeidskosten en de opkomst van voedingsspecialiteiten.

Meer over