WeerberichtMaandag 3 juni

Uiteenlopende temperaturen met elke dag kans op buien

Regenbui nabij Alphen aan de Rijn. Beeld Joost van den Broek
Regenbui nabij Alphen aan de Rijn.Beeld Joost van den Broek

Na een zomers weekend wordt er komende week zeer wisselvallig weer verwacht. Bijna elke dag kunnen er buien vallen, soms kan het stevig plenzen. Goed nieuws voor de natuur, want het neerslagtekort is vrij groot.

Op maandagochtend is het wisselend bewolkt en vallen er verspreid over het land buien. In de loop van de dag trekken de buien oostwaarts weg. De temperatuur loopt ’s middags uiteen van 19 graden in het noordwesten tot rond 24 langs de oostgrens. Maandagavond verloopt droog en vrij helder.

Dinsdag en woensdag gaan droog en met geregeld zon van start. In de oostelijke provincies is het zomers , in het westen wordt het minder warm. In de loop van de dag ontstaan vanuit het zuiden soms stevige buien met kans op onweer en hagel.

Donderdag is het rustig en vrijwel overal droog bij een normale middagtemperatuur van 20 graden. Vrijdag is het weer iets warmer met maximaal 23 graden. Zaterdag wordt waarschijnlijk de minst warme dag van de week.

De wind is deze week vaak matig, alleen op zaterdag wordt aan zee windkracht 6 of 7 verwacht. Op de minder warme dagen komt de wind vanaf zee, op dinsdag en woensdag waait de wind vanaf het land.

Meer over