~ Twitterspoilers ~

Wat? Twitterspoilers

Wat is dat? Dingen vertellen op Twitter die mensen niet willen weten

Recensent? 10e

Eerder dit jaar begon het twaalfde seizoen van mijn lievelingsprogramma Wie is... de mol?

Omdat ik niet goed weet hoe ik mijn liefde voor het programma anders tot uitdrukking kan brengen dan door het te recenseren, is dat dan ook wat ik elke week netjes op onze website doe. Een week geleden gebeurde ons iets heuglijks: we deden een juiste voorspelling over het lot van een van de kandidaten: Marit. Direct na televisieuitzending uitten wij onze triomf dan ook hartelijk op Twitter: 'we told you so... #exit #marit #widm.' (We verklapten dus definitief dat Marit het spel heeft moeten verlaten.)

Dit leverde een aantal opmerkelijke reacties op: ene Kevin beet ons - ook via Twitter - toe: 'Dudes, spoilers! Moet de aflevering nog zien.' Jeroen vroeg ons: 'Voortaan een spoiler alert?', en Arlette beschuldigde ons simpelweg van een 'spoiler ):'. Met een verkeerdomsmiley, dat dan wel.

Let wel, dit was dus ná de reguliere uitzending die door 1,6 miljoen mensen was bekeken.

Ook wil ik even benadrukken dat ik, misschien wel als geen ander, weet hoe vervelend het is als je weet wie er uit het programma vliegt nog voordat je het gekeken hebt. Na het ontvangen van deze verwijtende tweets van mensen Die Het Niet Wilden Weten, heb ik dan ook één prangende vraag: Waarom log je op zo'n moment in op Twitter?

Het is alsof je weet dat het Nederlands voetbalelftal een belangrijke wedstrijd heeft gespeeld, die je niet hebt kunnen zien, omdat je bamihappen stond te frituren in snackbar Paradijs op de Maasstraat, waar je de hele avond angstvallig de grote flatscreen aan de muur op MTV hebt laten staan.

Na je werk besluit je, voor je naar huis gaat om de opgenomen wedstrijd eens lekker terug te kijken, toch even een biertje te drinken in café Loetje, samen met honderd uitzinnige oranjefans: 'Zouden jullie allemaal even niet willen 'spoileren' wie de wedstrijd heeft gewonnen? Ik moet hem nog kijken zo. En de wereld draait om mij.' Eén ster, in het hele universum.

recensiekoning.nl

undefined

Meer over