Update

Twente zonder belangrijk viertal tegen NAC

FC Twente moet het in de jacht op de tweede plek in de eredivisie zonder een aantal bepalende spelers stellen. Rasmus Bengtsson en Luc Castaignos zijn zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda geschorst, terwijl Roberto Rosales en Shadrach Eghan geblesseerd zijn.

Rasmus Bengtsson. Beeld anp
Rasmus Bengtsson.Beeld anp

Trainer Michel Jansen mikt in elk geval op een plek bij de eerste vier, om zo de play-offs te ontlopen. Daar kwam de Enschedese club de afgelopen twee seizoenen wel in terecht. 'Maar de vergelijking met voorgaande seizoenen gaat volledig mank. Vorig seizoen werd het verval veel eerder ingezet, bovendien hebben we een andere spelersgroep', aldus Jansen.

NAC
Bij NAC zal Kees Kwakman centraal achterin spelen. Hij vervangt op die positie de geschorste Jordy Buijs. Ook Adnane Tighadouini en Danny Verbeek ontbreken tegen de Tukkers. Stipe Perica, die vrijdag de training liet schieten, is wel gewoon van de partij.

Trainer Nebojsa Gudelj denkt dat NAC in staat is om het Twente moeilijk te maken. 'Als ADO Den Haag een punt kan pakken tegen FC Twente, moeten wij dat ook kunnen. We gaan alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om onze doelstelling te halen: handhaving in de eredivisie.'

Meer over