Twente loot Andorrese en Finse club

FC Twente treft in de eerste voorronde van de Europa League het nietige UE Santa Coloma uit Andorra. De eerste ontmoeting tussen beide clubs is donderdag 5 juli in Enschede, de return een week later in Andorra. Als de Twentenaren deze dubbel overleven komen ze in de tweede kwalificatieronde (19 en 26 juli) uit tegen FC Inter Turku uit Finland. Vandaag wordt bekend wie eerst thuis speelt.

AMSTERDAM - Vitesse speelt in de tweede voorronde van de Europa League tegen het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv. De eerste wedstrijd is op 19 juli in Bulgarije. Een week later is de thuiswedstrijd in het Gelredome. Lokomotiv Plovdiv eindigde het afgelopen seizoen als zesde in de Bulgaarse competitie. De Bulgaren, die in 2004 landskampioen waren, zullen voor het treffen met Vitesse uitwijken naar het stadion van Levski Sofia omdat hun eigen accommodatie wordt gerenoveerd.

'Bulgaars voetbal is lastig en taai, daarom vind ik dit een pittige tegenstander', zei technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse, die verwacht dat de naam van de nieuwe trainer, opvolger van de naar Anderlecht vertrokken John van den Brom, deze week bekend wordt gemaakt. De selectie van Vitesse begint zondag de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

UE Santa Coloma is voor FC Twente een tegenstander zonder status en geschiedenis. In feite is de club het tweede elftal van AE Santa Coloma. Omdat het tweede elftal zonder een eigen naam niet mocht promoveren van de tweede divisie naar de hoogste klasse, werd voor dit elftal een andere naam bedacht.

Het stadion van UE Santa Coloma biedt plaats aan 1.800 toeschouwers. AE Santa Coloma kwam tweemaal uit in de eerste kwalificatieronde van dit toernooi. Vorig jaar verloor het twee keer (1-0 en 4-0) van Paksi SE uit Hongarije, twee jaar geleden (3-0 en 2-0) van FC Mogren uit Montenegro.

Overigens geldt FC Santa Coloma op dit moment wel als de sterkste club van het ministaatje op de grens van Frankrijk en Italië. FC Twente plaatste zich voor de Europa League op grond van zijn tweede plaats in het Nederlandse fair play-klassement. Winnaar Heerenveen kwalificeerde zich met zijn vijfde plaats in de eindstand van de competitie voor het Europese toernooi.

Aanvoerder Peter Wisgerhof van FC Twente bekende maandag nog nooit van zijn eerstvolgende tegenstander te hebben gehoord. 'Laten we er wel op voorbereid zijn dat we een gemotiveerde tegenstander treffen en we zullen ons professioneel moeten opstellen om onze favorietenrol waar te maken', aldus Wisgerhof.

undefined

Meer over