Tweede verdachte crèchemoord gepakt

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in verband met de moord op de 32-jarige crèchehoudster Arzu Erbas.

ANP

Het gaat om een 31-jarige vrouw uit de hoofdstad. Een politiewoordvoerder bevestigde woensdag een bericht daarover in Het Parool.

Eind augustus hield de politie in het Erasmuspark in Amsterdam de 41-jarige Nevzat K. aan als verdachte in de zaak, nadat de politie in meerdere opsporingsprogramma's op televisie zijn volledige identiteit bekend had gemaakt. Tot nu toe zei de politie ervan uit te gaan dat K. alleen had gehandeld.

Wat de betrokkenheid van de 31-jarige vrouw bij de moord precies is, wilde een politiewoordvoerder niet zeggen. ‘We zeggen verder helemaal niets over deze zaak.’

De eerder aangehouden Nevzat K. is volgens de politie verslaafd aan drank en drugs. Hij zou verscheidene geweldsmisdrijven op zijn kerfstok hebben. Volgens justitie is er geen enkele relatie tussen K. en het slachtoffer. Wat de relatie tussen de tweede verdachte en Erbas is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Arzu Çakmakçi-Erbas werd op 10 augustus op de parkeerplaats bij haar kinderdagverblijf Moeders Schoot in de wijk Geuzenveld doodgestoken. Tijdens een eerdere zitting in de rechtszaak tegen K. bleek dat justitie hem ervan verdenkt Erbas daar te hebben opgewacht. Vervolgens zou hij haar meerdere keren met een mes hebben gestoken.

Politie-onderzoek bij kinderdagverblijf Moeders Schoot (ANP) Beeld
Politie-onderzoek bij kinderdagverblijf Moeders Schoot (ANP)
Meer over