Tweede dode baby gevonden in Heerhugowaard

De politie heeft in Heerhugowaard een tweede dode baby gevonden. Op 8 oktober was al een dode baby gevonden in een tas op straat. Tijdens het onderzoek dat volgde in een woning in deze straat is nog een lichaampje van een dode baby gevonden. Dat meldt de politie.

null Beeld anp
Beeld anp

Of beide baby's verwantschap hebben met elkaar en wat hun geslacht is, maakt de politie nog niet bekend. 'De politie kan zich voorstellen dat deze bijzondere zaak emoties losmaakt en vragen oproept. Wij vragen echter begrip voor onze terughoudendheid in de informatieverstrekking', staat in een verklaring. 'Er is al veel informatie publiek geworden. Dat kan het onderzoek bemoeilijken. Zowel mogelijke getuigen als verdachten kunnen immers beïnvloed zijn.'

De politie heeft de vondst van de tweede baby werd niet naar buiten gebracht omdat er eerst DNA-onderzoek moest worden gedaan, meldt RTV Noord-Holland. Nu dat onderzoek is afgerond, blijkt dat de 34-jarige bewoonster en haar 35-jarige vriendin, die spullen in haar schuur had opgeslagen, beiden niet de moeder van de baby's zijn. Hun eventuele betrokkenheid is onderwerp van verder onderzoek.

'Nieuwe dreun'

Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard zegt zeer geschokt te zijn door de vondst van een tweede babylijkje in zijn gemeente. 'Het is een nieuwe dreun, zeker ook voor de buurt', zegt hij.

Welzijnsorganisaties zijn in de wijk aanwezig om de mensen op te vangen. De burgemeester gaat woensdagmiddag de wijk in om te praten met de bewoners.

De buurtbewoners hebben een brief gekregen van de gemeente met daarin het bericht van de politie. Vooralsnog staan er geen bewonersbijeenkomsten gepland. 'Maar indien nodig gebeurt dat. We houden het in de gaten', aldus een woordvoerster van de Noord-Hollandse gemeente.

Meer over