Twee verdachte mannen uit KLM-toestel gehaald

De politie heeft zaterdagavond in Londen twee mannen uit een KLM-toestel gehaald dat naar Amsterdam zou vliegen. Volgens getuigen is het toestel met politiehonden doorzocht. De KLM wil alleen kwijt dat de vlucht vanaf Heathrow vanwege een incident vertraging had. Dat meldt de NOS.

null Beeld anp
Beeld anp

Twee Nederlandse journalisten, Piet de Blaauw en Roel van Hees, twitterden aan boord dat de twee mannen zich verdacht gedroegen en oogcontact met de stewardess vermeden. Volgens medepassagiers maakten de twee ook vreemde gebaren.

'De twee verwijderde mannen hadden een donker uiterlijk. Nationaliteit onbekend. Ze hadden dikke jassen aan en wilde niet communiceren met de KLM-medewerkers. Volgens mede passagiers maakte ze gekken gebaren. Omgekeerd dus en arrestatie team heeft ze verwijderd', zegt Van Hees op Twitter.

Het toestel was al aan het taxiën, maar keerde terug naar de gate, waar de politie de twee mannen uit het vliegtuig haalde en het toestel met snuffelhonden doorzocht. Daarna werd het vrijgegeven en kon het toestel alsnog opstijgen.

Het vliegtuig landde uiteindelijk rond 22.00 uur veilig op Schiphol.

Meer over