Twee scholieren uit Geleen komen om bij busongeluk

Bij een ongeluk met een bus met 67 Nederlandse schoolkinderen op de autosnelweg Keulen-Frankfurt in de buurt van Wiesbaden zijn vrijdagavond zeker twee kinderen om het leven gekomen....

Ook de chauffeur van de bus en een bijrijder raakten gewond. De gewonden zijn in ziekenhuizen in de regio opgenomen, onder meer in Idstein en Bad Schwalbach.

In de dubbeldeksbus van Europatours zaten kinderen van de Albert Schweitzer-scholengemeenschap in Geleen, die op weg waren naar een skivakantie in Matrei in Oostenrijk.

Verscheidene kinderen zijn gewond geraakt toen ze klem kwamen te zitten in de wrakstukken van de bus. De touringcar was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en kwam op een dertig meter lager gelegen provinciale weg terecht.

Ambulances, brandweerwagens en een helikopter waren snel ter plekke om hulp te verlenen. Het ongeluk gebeurde tegen acht uur bij Idstein, tien kilometer ten noorden van Wiesbaden.

Op de Albert Schweitzer-scholengemeenschap in Geleen heerste gisteravond laat grote verslagenheid. De school heeft op eigen initiatief een crisiscentrum ingericht, waar de ouders van de betrokken kinderen bij elkaar komen. Vanuit de school zijn vier stafleden op weg naar de plek van het ongeval.

Meer over