Twee Nederlanders op lijst invloedrijkste personen

NEW YORK (ANP) - EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) en architect Rem Koolhaas staan op de nieuwe lijst van honderd meest invloedrijke personen van het Amerikaanse weekblad Time, die donderdag bekendgemaakt werd.

Ayaan Hirsi Ali, die werkt voor de denktank American Enterprise Institute en in 2005 op de lijst stond, schrijft in Time over de 66-jarige Kroes dat ze innemend maar ook een tijger kan zijn. Kroes heeft onder meer aan het Amerikaanse softwarebedrijf boetes uitgedeeld van vele honderden miljoenen euro's omdat het zich niet aan Europese concurrentieregels houdt.

De wereldbefaamde 63-jarige architect Koolhaas richtte in 1975 het onderzoeks- en architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA)op in Rotterdam. Hij heeft wereldwijd diverse spectaculaire projecten neergezet. Zo opent binnenkort in China het nieuwe kantoor van China Central Television (CCTV).

Op de lijst staan onder meer de Amerikaanse presidentskandidaten en de huidige president George Bush. Ook de dalai lama, Mariah Carey en Tony Blair staan op de lijst.

Meer over