Twee militairen ontmaskerd als leden drugsbende

De marechaussee heeft twee beroepsmilitairen van de landmacht gearresteerd wegens handel in XTC-pillen. Bij het onderzoek naar de drugshandel zijn ook vier producenten en tussenhandelaars opgepakt....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

De recherche kwam de XTC-bende op het spoor door een onderofficier van de landmacht in Utrecht. Hij verkocht wekelijks vijf- tot tienduizend pillen. Een deel hiervan zette hij af op de Nederlandse legerbasis in het Duitse Münster.

De pillen kocht hij bij een Rotterdammer, die leverancier en producent bleek te zijn. Op 30 september arresteerde de marechausse vier verdachten in hun XTC-fabriekje op de Veluwe. Ook werd in Münster een onderofficier aangehouden. Afgelopen woensdag volgde de arrestatie van de militair in Utrecht. Bij de inval is voor 20 miljoen gulden aan XTC-pillen in beslag genomen.

In Arnhem zijn gisteren vier militairen van de vliegbasis Volkel veroordeeld wegens handel in verdovende middelen. De militairen kochten en verkochten op hun basis XTC, speed, hasj en cocaïne.

De zwaarste straf was voor een korporaal. Hij kreeg vijf maanden detentie, maar mag dat omzetten in dienstverlening. Een tweede militair kreeg een militaire detentie van drie maanden. Tegen hem was vier maanden geëist. Twee anderen kregen boetes van 150 en 750 gulden.

Meer over